Autréau de Champillon Premier Cru Brut

«Tradisjon, modernitet og respekt for miljøet» er drivkraften bak vinhuset Champagne Autréau i Champillon. Vi ser på Autréau de Champillon Premier Cru Brut:

Om vinhuset
Champillon ligger i hjertet av Champagne, hvor de har skrånende vinmarker med utsikt mot Epernay. Selv om gården har historie tilbake til 1670, så var det ikke før i 1953 at bestefar Gérard Autréau bestemte seg for å produsere Champagne på sine 3 hektar med vinmark. Det er i dag 3. generasjon, Laurent Autréau, som styrer skuta. Han tok over etter faren, Eric Autréau, i 2014, Eric tok i sin tid over den da 15 hektar store vingården på 80-tallet.
For Eric var det aldri noe alternativ annet enn å bli vinmaker, han vokste opp i vinkjelleren og visste fra barnsben at han ville ta over etter faren når den tiden kom, han sier at han ikke føler at han jobber – men driver med noe han elsker.
Noe av suksessen deres er at de hele tiden utvikler seg og søker modernitet, de følger med å utvikler seg etter klimaforandringer, kulturen, og interessen fra konsumenten. De har stort fokus på å produsere Champagne bærekraftig.
De har tre ulike druetyper på fem forskjellige terroir, totalt 35 hektar, i Premier Cru og Grand Cru områder, og de styrer personlig alt fra drueplukking, arbeid i kjelleren, blending og til flasken sendes ut fra vinhuset.

Om vinen
Vinen er produsert på Pinot Noir 40%, Pinot Meunier 40% og Chardonnay 20%, 12.5% alkohol og 6 gram sukker per liter.

Fin og fruktig nese med epler og sitrus, florale hint og kjeks. Den har god fylde og frukt på smak, godt balansert med fin syre, lang ettersmak. Her får man mye Champagne for pengene! Godt kjøp!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..