Matua Marlborough Pinot Noir 2019

I 1969 plantet brødrene Bill og Ross Spence de første Sauvignon Blanc buskene i New Zealand, de hadde ingen penger og leide et tinnskur til å produsere vin i. Begge studerte vindyrking på 60-tallet og det var der fasinasjonen for Sauvignon Blanc begynte, de produserte sin første vin på 70-tallet, fortsatte å vokse og utvidet produksjonen på 80- og 90-tallet.
Vi ser på en vin som er inne på alle vinmonopol og topper listen over beste kjøp år etter år og Matua Marlborough Pinot Noir 2019 er nå ute i ny årgang:

Matua er et maoriord som betyr «The Most Senior One», lederen og familieoverhodet.

I 2016 eksporterer Matua vin til store deler av verden, de lager pinot noir, sauvignon blanc, riesling og merlot fra en rekke vinmarker på New Zelands to store øyer og har vunnet mange priser og man kan vel si at de er et levende eksempel på at bedrifter som starter på bar bakke også kan bli suksessfulle!

Det er Matuavinmaker Nikolai St. George som står bak denne vinen, han er lidenskapelig opptatt av pinot noir og trekker frem 2014 som en spesielt god årgang. Vinen er lagret på fransk eik i ca. 6 måneder før flasking for å få frem nok eikepreg til å komplementere den saftige frukten.

Vinen har en fruktig aroma, her er det mye mørke bær, skogsbær, krydder, lakris, en del urter og hint av fat. Vinen er saftig, preget av røde bær, urter og fat, tørr og fin utgang. Den har et litt «råere» preg enn 2018, et noe ungt preg jeg håper går over når den får ligget litt på flaske. Jeg skal smake den igjen senere i år og se hva som har skjedd.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..