20.000 Leguas Amber Wine 2019

annonselenke

Jeg smakte en vin som imponerte meg tidligere i år, jeg har smakt litt amber wine / oransjevin før, men ikke så mye som har fristet så veldig til gjenkjøp! Det gjorde derimot 20.000 Leguas Amber Wine 2019 og nå er den ute i ny årgang! Nederst i artikkelen tipser jeg også om en bok som er utrolig interessant om du vil lære mer om oransjevin.

Vinen kommer fra en produsent i Spania vi har sett på flere viner fra, og når jeg tenker over det så har også de imponert meg! Dominio de Punctum er et vinhus lokalisert i Las Pedroñeras, i vinregionen La Mancha (DO). De produserer kun organiske og biodynamiske viner (siden 2008) og er således et godt forbilde for mange vinhus. Og det er ikke små arealer med miljøvennlige vinmarker de har heller, hele 200 hektar med vinstokker er Fernandezfamilien eiere av.
Vinhuset er den produsenten i Europa som produserer kun økologiske viner som har vunnet flest priser!

Oransjevin blir produsert på den måten at druene har lenger skallkontakt enn hvitviner (hvor druene blir presset med en gang) før de blir presset. Druene er forresten Chardonnay og vinen inneholder 12.5% alkohol.

Vinen har en rustikk aroma av moden gul frukt, sitrus, honningmelon, tropisk frukt og hvit steinfrukt. Den har god fylde, syre og struktur, sitter tørt og godt i munnen med en fin fruktighet og et lett bitt i avslutningen.
En spennende vin, noe annet!
I og med at den har struktur passer den til en del kjøttretter i tillegg til salater og grønnsaker samt annen vegetarmat.

Amber Revolution kjøpte jeg i forbindelse med at jeg skal skrive en stor artikkel om oransjevin neste år, og denne boka likte jeg utrolig godt. Har kost meg med denne og oransjevin i jula, anbefales!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..