Montes Outer Limits Cinsault 2018

Det ble litt travelt med juleviner og annet før jul, så her er en av novembernyhetene: Montes Outer Limits Cinsault 2018!

Om vinhuset:
I 1987 begynte Aurelio Montes og Douglas Murra å samarbeide med ambisjoner for Chiles vinindustri. De to partnerne hadde begge lang fartstid som vinmakere og var fast bestemt på at Chile kunne forbedre kvaliteten på vinen som ble produsert på denne tiden.
For dem virket det som om de store og middels store vingårdene var fornøyd med sin begrensede distribusjon til lokale supermarkeder. Aurelio og Douglas visste at disse vinhusene hadde kunnskap om det å lage vin av høy kvalitet, men det virket som om de var fornøyde med deres opparbeidede marked som var bredt, men allikevel lite.
Dette var noe de ønsket å endre. I 1998 sluttet Alfredo Vidaurre og Pedro Grand seg også til partnerskapet. Sammen fikk de Chile kjent på det internasjonale markedet ved å eksportere til over 100 land, samtidig fikk de stor annerkjennelse for sine viner.
Da Montes Wines startet opp var det kun 14 vineksporterende vingårder i Chile. I dag er det over 200 registrerte vingårder hos den chilenske sentrale bank.

Vineriene hos Montes er topp moderne med det nyeste innen teknologi. Dog ønsker de å arbeide så lite med vinen som mulig. Derfor har de valgt å bruke gravitasjon i stedet for å installere pumper. Montes har også en filosofi om å jobbe så bærekraftig som mulig.
Dette innebærer for eksempel å bruke
kunstvanningssystemet på en god måte og egenprodusert gjødsel fra restene av vinproduksjonen. Montes Wines har i dag fem vingårder, tre av dem er i Curicó- regionen og to ligger i Colchagua-regionen. Totalt har de 600 hektar, hvor det dyrkes Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Carmenère, Petit Verdot, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Syrah og Pinot Noir.

Om vinen:
Vinen er produsert på Cinsault 100%, den har ligget 5 mnd på 3. og 4. gangs brukte fat og har 14% alkohol.

Vinen har en fin og krydret nese, mørke bær, urter og hint av jordsmonn. Den er rund og saftig, god syre og fine tanniner, lang og tørr utgang, varm og fin Cinsault! En fin kjøttvin, til både mørkt og lyst kjøtt!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..