Tre nyheter fra Bordeaux

Ch. La Croix St. Estèphe 2017, Ch. Croix des Rouzes 2014 og Ch. Coudert 2011 er tre nyheter fra fjoråret vi skal se på i dag!

Dette er den såkalte «andrevinen» til Château le Crock, den har fått samme behandling som sin storebror, men vinplantene er yngre. Vinhuset på 32 hektar ligger i Saint-Estèphe og drives av  Sara Lecompte Cuvelier,

Vinen er produsert på 47% Merlot, 40% Cabernet Sauvignon, 9% Cabernet Franc, 4% Petit Verdot, 13% alkohol.

Vinen har en aroma av mørke bær, moden frukt, krydder, jordsmonn og et hint av eik. Den er rik på smak med god konsentrasjon og fylde, fint balansert fylde og en lang ettersmak. En vin med god karakter, godt kjøp.

Ch. Croix des Rouzes 2014 kommer fra vinhuset Château Croix des Rouzes, et veldig lite vinhus i Pomerol med bare noen få hektar vinmark, som er en del av flere vinhus kjøpt og arvet av samme ektepar. Det drives i dag av sønnene Jérôme and Gilles Carles.
Vinen består av 90% Merlot og 10% Cabernet Franc, 12 måneder på fat, 13% alkohol.

Innbydende nese med moden mørk frukt, noe røde frukter, mørke bær, krydder, jordsmonn og fat. Den er fyldig, god syre, tørre og lange tanniner i en ganske lang utgang. Fin og modnet Pomerol, tåler noen år til i kjelleren. Godt kjøp.

Ch. Coudert 2011 kommer fra et annet lite vinhus, men også en del av samme samlingen av vinhus som vinen over! Den er produsert på 90% Merlot og 10% Cabernet Franc og har 13.5% alkohol.
Vinen har en fruktig og lett utviklet nese, mørk frukt og noe fat. Den er fyldig og fruktig på smak, tørr og lang ettersmak med et fint preg av eik. Fin 10-åring som tåler noen år til.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..