En musserende og en rød til vinterens anledninger.

Det ser ikke ut som om det blir de helt store feiringene ennå, men hvis en har noe å feire så er det heldigvis fortsatt lov å ha noe godt i glasset!

Den musserende vinen, Martinolles Crémant de Limoux Brut 2017, kommer fra Domaine de Martinolles, et familiedrevet vinhus på sin 3. generasjon. Det ligger i et nydelig område i Languedoc, ikke langt unna middelalderbyen Carcassonne. Her har det blitt produsert musserende vin siden 1500-tallet!

Vinen er produsert på Chardonnay 70%, Chenin Blanc 10%, Pinot Noir 10% og Mauzac 10%, egentlig en artig druesammensetning. Den har 10 gram sukker per liter og 12% alkohol.
Den har en innbydende nese med sitrus, fruktige epletoner, florale hint og brød. Den er fruktig med god syre, tørr og lett mineralsk utgang. En fin Limoux, verd prisen.

Rødvinen er Ph. Bouchard Côtes du Rhône 2018, den er produsert på Syrah 30%, Grenache 60% og Mourvèdre 10%, 13.5%. Den har en saftig og frisk nese med mørke bær, skogsbær, krydder, urter og lakris. Den har noe fylde, fruktig, god syre, tørr og fin utgang. Lett å drikke, men har likevel en matvennlig fylde.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..