Nye årganger fra Italia

I dag ser vi på noen viner fra Italia som er ute i ny årgang!

Icardi Rousori Dolcetto d’Alba 2019: Vinhuset ble etablert i 1914, nær landsbyen Castiglione Tinella. Her ligger det idyllisk til mellom Langhe and Monferrato. Frem til midten av 60-tallet solgte de druene sine, men fant da ut at de ville forsøke å lage viner selv. I dag har de økt vinmarsarealet sitt til hele 75 hektar, ikke helt ubetydelig i Piemonteregionen hvor en halv hektar kan koste 1 million euro. De fokuserer på økologisk og biodynamisk vindyrking og har etter hvert blitt kjent for de miljøvennlige vinene sine. De har en spesiell stil med veldig fruktige og friske viner, alle like forskjellige som de forskjellige vinmarkene de kommer fra.

Vinen har en frisk og fruktig nese, fine røde bær, hint av blomster og krydder. Den er saftig og spenstig i munnen, godt balansert med røde bær og god syre, sitter godt og tørt. En god og matvennlig Dolcetto!

Privo LaSelva Rosso 2019: LaSelva ble «født» i 1980 i det sørlige Toscana. Det som er unikt er gården har drevet organisk/økologisk helt siden da, og ikke bare druer – men også frukt og grønnsaker. Hele 743 hektar med mark har de. I tillegg produserer de dyrefor, hvorpå dyrenes avfallsproduksjon igjen blir brukt til fertilisering av jorden. Hele gården består altså av en naturlig sirkel.
35 hektar er viet druedyrking.
Cantina LaSelva ble bygd i 2002 og ligger i Morellino di Scansano DOCG hvor de produserer økologiske og veganske viner. De lager 210.000 flasker i året av lokale druer, de blir flasket på eiendommen.

Den har en frisk nese med mørke bær, mørk frukt, skogsbær, lett komplekse toner, litt urter og krydder, kanel, nellik og trekrydder. Den er saftig på smak med godt bærpreg og syre, godt strukturert og sitter godt og tørt i en lang og varm ettersmak. Flott matvin, godt kjøp!

Monchiero Carbone Regret Langhe Nebbiolo 2018: Vinhuset ligger i Canale, i hjertet av DOCG Roero i Langhe. Vinhuset ble etablert i 1990 med et mål om å gjenforene to grener av en familie, Monchiero og Carbone, med erfaring med vinmaking minst 100 år tilbake. I dag eies det av ekteparet Francesco og Lucrezia Monchiero som har dype røtter i området. Selv om de er spesialisert i Arneisdruen produserer de også kvalitetsnebbiolo og barbera.

Vinen har en frisk og fruktig nese, delikate røde bær, florale toner og krydder. Den er middels fyldig med en god syre, elegante tanniner og en vedvarende fruktighet. En flott og litt ferskere nebbe.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..