Bessa Enira 2016

Vi fortsetter å se litt på årgangsendringer, i dag en litt spennende vin, nemlig Bessa Enira 2016 fra Bulgaria!

Bulgaria som vinland kan du lese mer om her, i hovedtrekk er det et meget spennende vinland som er i sterk vekst. Watch out!
Vinhuset Bessa Enira ligger i Thrakiasletten, her bodde det en stamme ved navn Bessi for noen tusen år siden. Stammen bestod av krigere og prester som ba til Dionysos (gud for høstingen av vindruene og vinproduksjon), så her er vinmaking intet nytt under solen.
Bessia Enira derimot ble etablert i 2001 av en gruppe menn dedikerte til å vise hva en vingård i Bulgaria virkelig kan produsere, og det har de vist!

Vinen har følgende spennende druesammensetning: Merlot 78%, Syrah 15%, Petit Verdot 5% og Cabernet Sauvignon 2%. Vinen har vært lagret 12 måneder på fat og 6 på flaske før salg. Druesammensetningen er noe annerledes enn da jeg smakte den sist, med mer Merlot og Syrah, den har også ligget 7 måneder mindre på fat.

Vinen har intens og konsentrert aroma, røde og mørke bær, moden frukt, vegetale hint og noe eik. Den er fyldig på smak, modne frukttoner som varmer i god kombinasjon med integrert fat. Fin syre og tanniner og en lang og tørr ettersmak. Den har absolutt potensiale, om enn ørlite ubalansert. Prøv til ulike kjøttretter.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..