To nye årganger fra Frankrike!

Alltid digg å smake litt nye årganger!

Bonnardot Santenay 2018 er ute i ny årgang og 5 kroner dyrere.
Midt mellom Pommard og Santenay, i nærheten av Citeaux Abbey, ligger Domaine Bonnardot. Der har det vært produsert vin siden 1470. I dag drives det av brødrene Ludovic og Emilien Bonnardot, som driver det i naturlig stil, med spontangjæring og null tilsetting av sulfitter i vinen.

Vinen er produsert på 100% Pinot Noir, druene kommer fra en liten vinmark ved navn Les Sauniers i den sydlige delen av Côte de Beaune. Den har ligget ett år på bunnfall og ett år på fat.
Vinen har en frisk og saftig nese, røde bær, kirsebær, bringebær, lett krydder og jordsmonn og hint av fat. Den er tørr og saftig på smak, fin fylde og syre, lette tanniner i en lang utgang. Litt yngre og mer fruktig enn sist som forventet. Fortsatt godt kjøp. Flott til retter med kalv, svin, lett vilt og fjærkre.

Dom. des Escaravailles Les Sablières Côtes du Rhône 2018:
Domaine des Escaravailles er en relativt ny aktør i dette veldig tradisjonsrike landskapet. Dagens eier, Gilles Ferran, er tredje generasjon og driver vingården
med til sammen 55 hektar i Rasteau og Cairanne etter økologiske prinsipper.
Navnet kommer fra det lokale ordet for bille som refererer til kallenavn på munkene i 1600-tallet med sorte lange kutter.
Eiendommen ble kjøpt av Jean-Louis Ferran i 1953 og Gilles er tredjegenerasjon og tok over i 1999. Escaravailles ligger på ca 250 moh på brått skråninger og gir perfekte vekstmuligheter. Skråninger gir bra drenering, leiren i jordsmonnet beholder vann i
tørkeperioder og høyden gir kjølige netter som gir bra modning. på druene.

Les Sablières er produsert på 70% Grenache og 30 % Syrah, druene kommer fra vinstokker på ca. 35 år, 14% alkohol.
Vinen har en innbydende og klassisk nese med mørke bær, krydder, hint av animalske og florale toner, krydder og jordsmonn. Den er fruktig med god fylde og syre, røde frukter, fin struktur i en lang ettersmak. En klassisk og fin Rhône, fortsatt god pris!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..