Villa Antinori 2018

Villa Antinori 2018 er en digg vin som kan nytes både til vintermaten og  påskemat, Toscanere liker nemlig litt kraftig og gjerne fettrikt kjøtt, så her er det bare  steke opp lam, biff, ribs og pølser! Den er også ute i rykende fersk årgang.
Om produsenten. 
Familien Antinori begynte å produsere vin allerede i 1385 og er i dag en stor og svært moderne produsent av kvalitetsvin-hovedsakelig i Italia. I tillegg til vinproduksjon i Italia, Ungarn, Malta og Romania, lager familien vin i California og i Chile.
Firmaet styres i dag av Marchesi Piero Antinori, godt hjulpet av døtrene Albieria, Allegra og Alessia.  Tignanello ble lansert i 1971, og var med på starte fenomenet ‘Supertoskanere’ – topp kvalitetsvin utenfor det tradisjonelle appellasjonssytemet. Noen år senere ble Solaia lansert. Blant Antinoris eiendommer finner man de berømte eiendommene Tignanello, Guado al Tasso, Pèppoli, Badia a Passignano og Tenuta La Braccesca i Toscana, og Castello della Sala i Umbria.

Her er jeg og Albieria i Firenze i februar i fjor.
Om vinen. 
Villa Antinori Rosso er et av Antinori- familiens flaggskip og eksporteres over hele verden. Vinen ble laget for første gang i 1928 av Niccolò Antinori, Piero Antinoris far, som en av de første Chiantiene med lagringspotensiale. I 2001 gikk Piero Antinori et nytt steg i utviklingen ved å deklassifisere den til Toscana IGT.
Druene (Syrah 5%, Sangiovese 55%, Cabernet Sauvignon 25%, Merlot 15%) avstilkes og presses før mosten fermenteres i store tanker med kontrollert temperatur i fem til syv dager. Deretter ligger vinen med drueskallet i ytterligere åtte til tolv dager. Malolaktisk gjæring blir gjennomført i oktober og november før vinen lagres på små Franske, Ungarske og Amerikanske eikefat i et år, etterfulgt av 8 måneder på flaske. 14% alkohol.
Vinen har en frisk aroma av mørke bær, rød frukt, kirsebær, krydder og hint av fat. Den er rik på smak, typeriktig, god frukt og syre, tørr og lang utgang. Fin, fruktig og strukturert Toscaner, godt kjøp!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..