Caparzo La Casa Brunello di Montalcino 2015

Denne fantastiske godbiten fra Toscana er ute i ny årgang, jeg snakker selvfølgelig om Caparzo La Casa Brunello di Montalcino 2015!

Om produsenten.
Navnet ”Caparzo” stammer fra Ca´Pazzo et navn som finnes på mange antikke kart. Men sies også å stamme fra det latinske navnet Caput Arsum som betyr ”a place touched by the sun”!
Caparzo`s historie begynner i slutten av 60 årene da en vennegjeng, som elsket Toscana og vin, kjøpte en vingård som stod i ruiner, i byen Montalcino. Gjennom de 30 neste årene ble eiendommen renovert, nye vinstokker ble plantet og kun 13 flasker ble produsert i denne perioden.
I 1998 fikk eiendommen en ny eier, Elisabetta Gnudi Angeline, som bragte nytt liv til vingården, og hvor hun umiddelbart satte hun i gang med hennes filosofi, nemlig det å kombinere tradisjon med innovasjon for å utvikle vin av høy kvalitet og som gir utrykk for sitt unike jordsmonn. Totalt har vingården i dag 190 hektar, hvor av 85 hektar er plantet med vin og Elisabetta driver i dag eiendommen sammen med sin sønn og datter.

Om vinen.
Første årgang av Vigna La Casa kom i 1977 og har navnet etter en gård i området. Dette var en av de første enkeltvinmarks Brunelloene og igjen var Carparzo i førersetet. Carparzo var også en av de første som introduserte barriques for området.
Vinmarken, La Casa, er fem hektar med en sør-østlig eksponering og er skjermet for tåke og vårfrost. Her er det gode solforhold noe som er viktig i og med at temperaturene her ofte er noe lavere. Jordsmonnet består av «Galestro» som er en blanding av schist og leire. Vinen får lagre på fat i minimum to år og på flaske i fire måneder, 13.5% alkohol.

Vinen har en innbydende nese med komplekse toner av mørke bær, mørk frukt, krydder, jordsmonn og fat. Den er rik på smak, fyldig, god syre, fine tanniner i en lang og konsentrert utgang. En nydelig Brunello som kommer til å utvikle seg videre de neste årene, prisen er høy – det er den vel verdt!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..