Tre nye årganger

Vi ser på tre nye årganger i dag, en spanjol, en tysker og en franskmann!

Viña Bujanda Rioja Tempranillo Tinto Joven 2019 kommer fra familien Martinez-Bujanda som består av 5 vinhus, det første etablert i 1889 av Joaquín Martínez Bujanda! Viña Bujanda er ett av de, et prosjekt de startet på hjemmebane i Rioja og drives av 4. og 5. generasjon Bujanda. Fokuset til vinhuset er såkalt tradisjonell Riojastil, med en kombinasjon av gamle tradisjoner og nye produksjonsmetoder og moderne utstyr. Klassisk vin med et moderne uttrykk.
De har 120 hektar vinmark i henholdsvis Rioja Alavesa og Rioja Alta.
Vinen er produsert på 100% Tempranillo, den har ikke ligget på fat og har 12.5% alkohol.
Vinen har en nese med mørke bær, skogsbær, kirsebær, hint av urter og krydder. Den er saftig og frisk på smak, god syre og moderate tanniner, tørr og fin utgang. En bærpreget og fin vin til alle retter med rødt kjøtt! Godt kjøp!

Clemens Busch Riesling Trocken 2018 kommer fra den kjente Moselprodusenten Clemens Busch, vinhuset holder til i Pünderich, en av de nederste landsbyene i Mittelmosel. Her har de produsert egen vin siden midten 1970-tallet, først under far Clemens Busch, nå også sønnen med samme navn og hans kone Rita. Clemence og Rita innførte økologisk dyrking i 1984, etter hvert også biodynamisk praksis. Totalt eier de 16 ha med vinmarker, og hele 11 av disse ligger i vinmarken Marienburg.
Vinen har 10.5% alkohol og i underkant av 10 gram restsukker per liter.
Fruktig og innbydende nese, modne grønne epler, sitrus, hint av mineraler. Den er fruktig også på smak, godt balansert sødme/syre, tørr og lang utgang. En fint konsentrert og god Riesling, meget godt kjøp!
Første gangen jeg smakte Foucher Chardonnay 2019 kostet den 110,-, nå har den gått opp 10 kroner, men har til gjengjeld blitt hakket bedre. Dominique Foucher er en produsent fra Loire i Frankrike, den kommer også i BiB.
Vinen har et fersk og fruktig preg av epler, sitrus, urter og florale toner. Den har en fin fruktighet også på smak, tørr med frisk syre og en bløthet som gjør den lett å drikke.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..