Tre nyheter!

I dag skal vi se på tre nyheter, litt variert pose drops hvis man kan si det slik!

Rykende fersk BiB er Ettl Organic Austria Burgenland Zweigelt 2019, Familien Ettl består av sønnene Michael & Christian Ettl, søsteren Constanze, og far Paul og mor Christa. Bio-Weingut Ettl har drevet med vin i 80 år og eier 50ha med økologiske vinmarker i området rundt innsjøen Neusiedlersee i Burgenland, Østerrike. Neusiedlersee er den grunne innsjøen helt øst i Østerrike rett ved grensen til Ungarn. Området er kjent for søt vin, men det lages også mye god rødvin her – spesielt på druen Zweigelt.
Familien Ettl dyrker både Grüner Veltliner og Zweigelt av god kvalitet, og er i dag en av de største familiedrevne økologiske vinprodusentene i området.
Vinen er selvfølgelig økologisk, 100% Zweigelt, 13% alkohol.
Klassisk og innbydende nese med kirsebær, mørk, ung frukt, skogsbær, urter og hint av jordsmonn. Den er saftig og frisk på smak, med god struktur, fin fruktighet som sitter lenge med et lett krydderpreg. En deilig boksvin fra Østerrike.

Ch. Le Grand Verdus Bordeaux Supérieur 2017 kom i testutvalget for ikke så lenge siden. Château Le Grand Verdus eier 117 hektar vinmarker i hjertet av Entre Deux Mers. Vinmarkene ligger 20 km øst for Bordeaux, i nærheten av Saint-Emilion.
Siden 1810 har familien Le Grix de la Salle eid denne fantastiske herregården i renessansestil. Den ble bygget i 1579 og ligger i den lille byen Sadirac.
Vinmarkene er velsignet med eksepsjonelt terroir og mikroklima, og drar nytte av den uvanlige topografien i Bordeaux. Stor høydevariasjon i området skaper et unikt og veldig variert jordsmonn; kalkstein, leire og glatte, kalkrike tidligere elvebunner. Gjennomsnittlig alder på vinstokkene er 30 år og avlingene høstes inn for hånd.
Vinen er produsert på Cabernet Sauvignon 40%, Merlot 60%, 13% alkohol.
Den har en aroma av mørke bær, skogsbær, blåbær, lett krydder, urter og jordsmonn. Saftig på smak med god syre, lett frukt, gode tanniner i en ganske lang utgang. God billig-Bordeaux, godt kjøp!

Villa Chavin Sauvignon Blanc 2020  er ny i BU, den kommer fra Pierre Chavin, som er en stor aktør i Frankrike, og spesialiserer seg på gode økologiske viner til gode priser. Vinhuset holder til i sørlige Frankrike nærmere sagt Languedoc, og området rundt middelalderbyen Carcassonne og drives av en ildsjel av en kvinne med navn Mathilde Boulachin, som har bygd opp sitt firma fra ingenting til å selge 5 – 10 millioner flasker årlig, og det bare på fem år. Hun har spesialisert seg på det Skandinaviske markedet, hvor Mathilde som har bodd i Stockholm i mange år, og jobbet for vinimportører der, forstår seg svært godt på det Svenske, Finske & Norske markedet. Pierre Chavin har også vært hovedleverandør av alkoholfrie viner på Nobelbanketten de to siste årene.
Vinen er musserende, økologisk, har 8.5% alkohol og under 3 gram sukker per liter.
Den har en frisk nese med litt preg av sukkertøy, sitrus og epler. Den er syrefrisk, tørr, litt anonym på smak. Jeg skjønner konseptet med lite alkohol og sukker, men den blir litt lite utpreget. Fin som boblende innslag i cocktails.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..