Comeback for historisk Bordeaux-slott.

Château De Rochemorin ble etablert allerede på 1500-tallet, men det var først på 1700-tallet slottet ble kjent utenfor Frankrikes grenser. For da var Château De Rochemorin eid og drevet av den franske filosofen Montesquieu, opphavsmannen til prinsippet om maktfordeling mellom den utøvende, dømmende og lovgivende makt. Etter å ha vært i forfall gjennom første halvdel av 1900-tallet, ble slottet kjøpt av Lurtonfamilien i 1973. Siden den gang har det vært lagt ned et stort arbeid for å gjenreise Château De Rochemorin til fordums storhet, og i dag er vinene bedre enn noensinne.

Rochemorin ligger sentralt plassert i Pessac-Léognan, sør for Bordeaux, og lager en hvitvin av 100% Sauvignon Blanc og en rødvin av 55% Merlot og 45 % Cabernet Sauvignon.
Den hvite Ch. De Rochemorin 2014 er modnet 10 måneder på fat (1/3 nye),  Røde Ch. De Rochemorin fra den allerede legendariske 2015-årgangen er modnet 12 måneder på fat (1/3 nye). Begge er satt ned i pris i januar.

Hvitvinen har en fin nese med sitrus, stikkelsbær, gul frukt, florale toner og urter. Den er fruktig, bløt og moden men balanseres fint med god syre, tørr utgang med mineralske hint. Godt kjøp, mye vin for pengene.

Rødvinen har en innbydende og klassisk nese av mørke bær, solbær, krydder, jordsmonn og fat. Den er fruktig på smak med en god fylde og syre, rund men med en fin struktur i utgangen. Lett moden og fin Bordeaux, meget god pris!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..