To fine rosa nyheter!

Eller relanseringer er kanskje mer riktig, uansett vi ser på Bottega Prosecco Rosé og Mionetto Italian Rosé, og de er selvfølgelig aktuelle på grunn av den splitter nye rosa Prosecco appellasjonen!

Mionetto Prosecco Rosé er produsert på Glera 90 % og Pinot Noir 10 % ved Martinotti-metoden, ved 15-16 grader i ca. 2 måneder. Martinotti-metoden vil si at vinen blir laget med kultivert gjær på temperaturkontrollerte ståltanker, kalt autoklaver. Disse tankene holder på kullsyren fra gjæringen slik at den følger med vinen når den tappes på flasken. Den har 11.5% alkohol og 15 gram sukker per liter.
Vinen har en fruktig nese med røde, sødmefulle bær, sitrus, florale toner og hint av urter. Den er fruktig på smak og følger nesen, rund og fin på midtpartiet med en lett utgang. Aperitivo, lyst kjøtt og antipasti.

Bottega Prosecco Rosé er produsert på samme metode, men på Glera 85% og Pinot Noir 15%. Den har 11.5 % alkohol og 10 gram sukker per liter. Fruktig og fin nese, røde bær, bringebær, hvit steinfrukt, sitrus og florale toner. Den er fruktig med en del fruktsødme, følger nesen, smakfull og lett utgang. Også denne en litt søtere stil, fin til det samme som over, samt risotto og pizza.

Hva tenker du om den nye appellasjonen Prosecco Rosè DOC?

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..