Vi ser på flere nyheter!

Vi ser på flere nyheter i dag, både på flaske og i boks.

Vi begynner med BiB`en Barone Montalto Catarratto Viognier Terre Siciliane!
Barone Montalto ble etablert i 2000 av tre menn med en felles lidenskap for vin og det å lage vin; – Marco Martini, som er entreprenøren bak selskapet og med 10 års erfaring som vinmaker, samt brødrene Rosario og Paolo di Mario, opprinnelig fra Sicilia og vokst opp i en siciliansk vinfamilie i Santa Ninfa, i provinsen Trapani.
Montaltos viner kommer fra de fantastiske områdene Belice Valley, Agrigento og Noto, områder som er ideelt for dyrking av vindruer. Jordsmonnet er kalkholdig og vinrankene vokser i skråninger med mye sol og god drenering. Klassiske druetyper fra Sicilia benyttes, som for eksempel Nero d’Avola Rosato, Grecanico, Cataratto og Grillo. Men Montalto bruker også endel internasjonale druer, som Pinot Grigio, Viognier, Chardonnay og Sauvignon Blanc. Alle druetypene preges av det spesielle jordsmonnet og klimaet på Sicilia.
(Barone Montalto har også en stor produksjon ved Priocca i Piemonte, der merket Ricossa deres mest kjente produkt. Her er Barbera, Barolo og Barbaresco viner er hovedfokus.)
Dagens vin er produsert på Catarratto 70% og Viognier 30% og har 12% alkohol og 4 gram sukker per liter.
Vinen har en ren og pen nese med gule frukter, pære, sitrus og melon. Den er bløt og rund på smak, følger nesen, fruktdrevet, mangler litt syre. En litt enkel men lettdrikkelig hvitvin. Flott i solveggen når det nærmer seg påskens skiturer.

Plaimont Colombelle Belle & Rebelle kommer fra Vinhuset Plaimont, som er en samling produsenter fra regionen sørvest i Frankrike. Her ligger blant annet vinområdene Saint-Mont, Madiran og Vin de Pays des Côtes de Gascogne. I 1979 bestemte noen av de mest erfarne vinbøndene i regionen seg for å gå sammen om et prosjekt for å få kvaliteten på vinene herfra tilbake til fortidens storhetstid. Sammen grunnla de Plaimont, og deres filosofi har hele tiden vært å benytte seg av gamle tradisjoner og miljøvennlige metoder for å verne om arven og landjorden for fremtiden. Vinhuset Plaimont hjelper også unge vinbønder med å sette opp sin egen produksjon i området.
Vinen er produsert på Colombard 80% og Ugni Blanc 20%, 11% alkohol og 4 gram sukker per liter.
Den har en fruktig nese med moden melon, mango, sitrus og florale toner. På smak er den også fruktig, følger nesen, god syre, noe enkel, sitter godt. En helt grei billigvin, lettdrikkelig.
Neleman Just Fucking Good Wine Red er en spennende spansk vin fra Bodegas Nelemans.
Deres vinmarker ligger i Casas del Rey, et av de høyeste punktene i Valencia, i hjertet av Hoces del Cabriel Naturpark (UNESCO Biosphere Reserve). Det biologiske mangfoldet og unike terroir i dette området gir våre viner en veldig spesiell karakter av autentisitet og unikhet.
Bodegas Nelemans viner er  økologiske viner fra D.O. Valencia med et nederlandsk hjerte. Med spesiell oppmerksomhet for lokale autentiske druer, som reflekterer jord og region. Hver vin har sin egen personlighet, og du kan smake lidenskapen og kjærligheten den er laget med i følge vinhuset.
For hver 173 flasker vin laget, planter de et tre i Hoces del Cabriel Naturpark. Dette bidrar til å redusere CO2-utslippene, øke det biologiske mangfoldet og gjenopprette det lokale landskapet.
Vinen er produsert på 100% Marselan, den har 14.5% alkohol, 14 måneder på fransk fat.
Den har en fin og fruktig nese med mørke bær og frukt, kirsebær, florale toner og jordsmonn. I munnen er den også fruktig med god fylde og syre, lett modent preg, lang og fin ettersmak. En vin som sitter godt, godt kjøp.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..