Deep Water Big Salt 2019

Vi avslutter måneden med nok en amerikansk hvitvin, denne er utrolig spennende og en nyhet i januar: Deep Water Big Salt 2019!

Produsenten skriver: BIG SALT is a white wine that tries to capture a day at the beach in a bottle. Fresh, dry, breezy – the bright aromas of the wine are met with a dry, almost salty textured palate that’s well-suited for sitting in the sun and hanging with friends. Sustainable and Organic vineyards throughout Oregon are the building blocks for Big Salt. 

Ovum ble etablert i 2011av Ksenija og John House i Oregon, USA. De produserer hvitviner med low intervention, altså de gjør minst mulig med druene og vinen under produksjonen. Lokal gjær, spontanfermentering, ikke tilsetninger (kun litt sulfat ved behov), ekstra skallkontakt osv.

Big salt er produsert på Muscat (Moscatel, Moscato) 12%, Riesling 45% og Gewürztraminer 43% fra 30 år gamle vinmarker på jordsmonn av tidligere hav og vulkansk jord, 12.5% alkohol og 3 gram sukker per liter.

Spennende og aromatisk nese, hvit steinfrukt, sitrus, florale toner, hint av mineraler. Den er konsentrert på smak, fyldig med fin fruktighet, god syre, lang og deilig ettersmak. En vellykket og spennende vin!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..