Fumey Chatelain Arbois Chardonnay 2018

Nyhetsalarm: Fumey Chatelain Arbois Chardonnay 2018 kom på vinmonopolet i januar!

Domaine Fumey-Chatelain ble etablert i 1986 av Raphael Fumey og Adeline Chatelain i Jura, Frankrike. Fram til 1991 solgte Raphael og Adeline druene til Henri Maire, men etter et tungt frost-år valgte ekteparet å produsere sin egen vin med det lille de hadde av druer og har gjort det siden.
De siste årene har deres sønn Marin Fumey sakte tatt over driften av vingården. Fumey-Chatelain eier rundt 17 hektar vinmark og Marin arbeider med å konvertere vinhuset og vinmarkene til økologisk-drift.
Det var ikke før april i 2020 at Marin var tilbake for fullt. Før han tok over foreldrenes domaine ønsket Marin å lære av de beste. Derfor har han brukt 6 måneder av året de siste årene i utlandet og har arbeidet blant annet i Australia, New Zealand og Syd-Afrika.
Vinene til Fumey-Chatelain består av de tradisjonelle hvite og røde Jura-druene som Chardonnay, Savignin, Trosseau, Poulsard og Pinot Noir. Domaine praktiserer en «hands off»-vinmaking stil og spontan fermenterer all vin. De fleste vinene lagres i store gamle fat og er ufiltrerte.

Vinen er selvfølgelig en Chardonnay (50 år gamle vinstokker), det er brukt naturgjær og spontanfermentering. 21 måneder på bunnfall på ståltank, 12.5% alkohol.

Vinen har en innbydende nese av grønne epler, sitrus, fersk gul frukt, mineraler og stein. Den er fruktig, følger nesen med fin fylde og syre, en konsentrert ettersmak med fine mineraler. En frisk og fruktig Jura, godt kjøp.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..