Dom. de la Senche del 2.

I denne artikkelen kunne dere lese om det norske ekteparet, Tove og Arnstein Hernes, som flyttet til Frankrike og begynte som vinbønder, anbefaler å lese den! Jeg har nå smakt 3 viner til fra vinhuset, samt olivenoljen deres!

Dom. de la Senche Midi, 2019, Rosè er en blend av Cinsault og Syrah (50/50): Intens nese med røde og mørke bær, fruktig og floral, hint av urter. På smak er den konsentrert og smakfull, god syre, følger nesen og sitter godt og lenge. En godt balansert vin, rik på smak!
Arne sier i en epost at den neste årgangen også ser meget lovende ut, så det er bare å følge med på Vinmonopolet i mai. Den pleier å forsvinne fort. 

Dom. de la Senche Somi 2017 er produsert på Syrah 50%, Grenache 10% og Carignan 40%, har ligget 12 måneder på fat og fått «2 Stars in the Guide Hachette 2020». Den har en meget innbydende nese, mørke bær, sjokolade, moden mørk frukt, krydder og fat. Den er rund og smakfull, godt balansert, god syre, varm, lang og krydret utgang. En meget god vin, en vin lagd av nordmenn FOR nordmenn!

Dom. de la Senche Vieilles Vignes 2019 er produsert på gamle druestokker, 80% Carignan og 20% Syrah. Den har en nese med mørke bær, skogsbær, blåbær urter og krydder. Den er frisk og fruktig på smak, saftig med fin struktur, sitter godt og tørt. Flott kjøttvin.

De har også 200 oliventrær på eiendommen som de lager olivenolje med, og jeg må si at den er smakfull og god. Godt balanserte smaker! Jeg gleder meg til å kunne besøke denne norske vinprodusenten personlig, og ønsker de lykke til videre enn så lenge.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..