Krasna Hora La Blanca 2020

Tsjekkiske Krasna Hora La Blanca 2020 er ute i ny årgang, hvis du vil lese mer om vin fra Tsjekkia sjekk gjerne ut artikkelen i Vin&Brennevin 4/20!

Om vinhuset
Krásna Horá er et lite familiedrevet vinhus i Starý Poddvorov, Moravia. Ca. En times kjøring nord for Wien. Det ble opprettet på 60-tallet av den nåværende driveren, Marek Vybirál, sin bestefar.
Mye har forandret seg fra kommunismens tid, i dag fokuserer de på biodynamiske viner med høy kvalitet og moderne utstyr. Navnet Krásna Horá betyr «vakkert fjell» på tsjekkisk.
De har 5 hektar vinmark og produserer ca. 40.000 flasker i året og det er Pinot Noiren deres som har gitt dem den økende internasjonale anerkjennelsen de fortjener.

Om vinen
Vinen er produsert på Sauvignon Blanc 10%, Pinot Gris 10%, Gewürztraminer 10%, Pinot Blanc 30% og Riesling 40%, 40% av blenden har fått 10 dager skallkontakt. 11.5% alkohol og under 3 gram sukker per liter.

Vinen har en spennende og innbydende nese, moden gul frukt, sitrus, urter og krydder. Den er syrefrisk og smakfull, følger nesen, tørr, fin og lett bitter utgang. Godt balansert og god utgave av denne vinen med det lette skallpreget jeg liker så godt med denne typen viner!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..