To fine fra Umbria

Umbria er en litt oversett region når det kommer til vin, det er det ingen grunn til, se bare på dagens to viner som jeg har smakt de ferskeste årgangene av!

Antonellifamilien eier 190 hektar i Montefalco DOC og er en av de «historiske vinhusene» i Montefalco DOC. Ca. 50 av de hektarene er vinmark og 10 er oliventrær. De produserer altså både vin og olivenolje, men også grappa, syltetøy, pasta og svinekjøtt. Druemessig har de Grechetto og Trebbiano Spoletino som hvitvinsdruer, og de røde er stort sett Sangiovese og Sagrantino. Familien har eid eiendommen siden 1883, men har vært et historisk sted mye lenger enn det, den er blant annet nevnt i et historisk dokument fra 1400-tallet som eiendommen til biskopen av Salento.
I 1899 står det i en rapport at det allerede er plantet 5000 vinplanter per hektar og at «rødvinen er lovende», så det er tydelig at kjøperen,  Francesco Antonelli, hadde lagt opp til vinproduksjon her.
De begynte å flaske og selge vinene sine kommersielt i 1979, og det er nå Filippo Antonelli som styrer skuta videre slik han har gjort siden 1986. Han har blant annet vært president i Consorzio Tutela Vini Montefalco.
I dag er de økologisk sertifisert, noe de har vært siden 2012, de satser også på vinturisme med B&B leiligheter med basseng. Personlig kunne jeg gjerne lagt inn noen dager på eiendommen, det ser helt nydelig ut, med det vakre landskapet, de flotte, gamle bygningene, olivenlundene og vinmarkene. Man kan også komme kun for vinsmaking, men også lunsj og middag. Les mer her.

Antonelli Montefalco Grechetto 2019 er en ren Grechetto, den har hatt 3 måneder på bunnfallet sitt, 14% alkohol. Den har en frisk og fruktig nese, gule frukter, sitrus, florale toner og nøtter. Frisk og fruktig også på smak, konsentrerte smaker og god syre, lang utgang. En meget fin vin med mange lag, godt kjøp!
Antonelli Montefalco Rosso 2018 er produsert på Sangiovese 70%, Sagrantino 15% og Montepulciano 15%, 14% alkohol. Den er innbydende på nesen, kompleks med mørke bær, tørket frukt, florale toner, krydder og urter. Konsentrert smak med god frukt og syre, tørre tanniner og fin struktur i en lang utgang. Godt balansert og smakfull vin, også denne et meget godt kjøp. Finnes på basis i kat. 6.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..