To friske BiB`s til påske!

I dag ser vi på to fine BiB`s til påske, en hvit og en rød.

Amerikanske Wente har en ypperlig Chardonnay på papp, sjekk gjerne denne artikkelen hvor jeg har skrevet om vinhuset og smakt noen nye årganger. Wente Estate Grown Chardonnay er en ren Chardonnay med 13.5% alkohol og under 3 gram sukker.
Vinen har en fin nese med epler, lett moden, sitrus, noe tropisk frukt og hint av vanilje. Den er rund og rik på smak, litt syre, bløt og fin helt ut. En veldig rund og god BiB, god drikkevin og til lyst kjøtt.

Tenuta Sette Ponti Toscana 2020 er en rødvin fra Toscana produsert på Sangiovese 40%, Cabernet Sauvignon 40% og Merlot 20%, 13.5% alkohol. Eiendommen Tenuta Sette Ponti ligger i hjertet av Chianti nær byen Arezzo. Navnet «Sette Ponti», kommer fra de syv broer som krysser Arno-elven mellom Arezzo og Firenze.  Eiendommen var tidligere eid av Prinsesse Margherita og Cristina Savoia d`Aosta. Arkitekten Alberto Moretti kjøpte eiendommen i 1957 og brukte eiendommen i hovedsak som et sted hvor han kunne gå på jakt. I dag er dette familiehjemmet til Albertos sønn, Antonio Moretti. Eiendommen består i dag av 330 hektar, hvorav 50 hektar er beplantet med vinstokker, hovedsakelig med Sangiovese, men også Cabernet Sauvignon og Merlot.
Vinen har en frisk og fruktig nese, mørke bær, lett krydder- og jordsmonnpreg. Den er saftig og fruktig på smak, rund med lette tanniner, hint av fat og en lett strukturert utgang. Veldig matvennlig og fin vin, passer til det meste av lyst og mørkt kjøtt.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..