Komplett vinpakke til påsken.

Her har du alt du trenger i påsken, eller hvert fall til en eller to dager da hvis du er glad i vin sånn som meg. 2 klassiske røde, en alternativ hvit og rød.

Vi begynner med påskeklassikeren Rioja: Ramon Bilbao Limitada.
I 1924 ble Bodega Ramòn Bilbao stiftet i Calle Las Cuevas i Haro, av Ramòn Bilbao, en mann som har solgt vin siden slutten av 1800-tallet og er en pioner innen vinlagring.  I 1966 dør den siste av etterkommerne til Ramòn uten arvinger og 1972 blir forretningen omgjort til et kooperativ. I dag er det familiebedriften Diego Zamora, S.A, en av Spanias største drikke-vareprodusent, som eier vinhuset.
Vinen er en 100% Tempranillo, 2017-årgang (hvorfor VmP har sluttet å ha med det i en del navn har jeg fortsatt ikke skjønt), lagret 14 mndr i nye franske eikefat, deretter 10 mndr på flaske. 14% alkohol.
Den har en innbydende nese, mørk frukt, bær, krydder, mokka og fat. Den er rik på smak med god fylde, fin syre og en lett og fin struktur, lang og god utgang. Smaksrik og god Rioja, meget godt kjøp og mye vin for pengene.

Piemonte Barbera heter denne vinen, enkelt og beskrivende. Vingården San Silvestro ligger i Novello, i hjertet av Barolo-distriktet. Her styrer Paolo og Guido Sartirano virksomheten med visdom og respekt for tradisjonen og historien til dette selskapet. De representerer fjerde generasjon og er respektfulle overfor arbeidet familien deres gjorde for å være der de er i dag. Investeringer for fremtiden med et sterkt øye for verdier de har lært av sine forfedre: helhet, innovasjon og autentisk. Hvert glass gjenspeiler disse tre prinsippene og reflekterer dette unike og flotte området. San Silvestro har et tett samarbeid med druedyrkere fra forskjellige vinområder, og tilbyr et utvalg av viner som går fra Gavi til Barbaresco gjennom distriktene Asti og Barolo.
Vinen er en ren Barbera og har 13.5% alkohol, økologisk sertifisert.
Den har en ren og pen nese med røde og mørke bær, lette florale hint og krydder. Den er frisk og fruktig på smak, tørr med god syre, sitter godt. En helt riktig priset Barbera som er veldig anvendelig til mye forskjellig mat.
Wachau Grüner Veltliner Steinfeder er et alternativ til Rieslingen mange har slått sin elsk på. Vinhuset Domäne Wachau har dype røtter i Wachau-dalen i Østerrike. Nær 440 hekatar vinmark dyrkes av medlemmene av dette kvalitets-kooperativet som setter sin ære i å lage vin i verdensklasse. Vinmarkene, som ligger i terrasser i bratte skråninger, støttes opp gamle steinmurer, som er en del av verdens kulturarv. Domäne Wachau er blant de største vinprodusentene i Østerrike og lager kun vin i Premium-segmentet. De er anerkjent som en av «Top 10»-produsenter av hvite viner i Østerrike og nyter stor anerkjennelse internasjonalt både blant presse, vinkritikere og forbrukere. Steinfeder har navnet sitt fra et dekorativ fjærgress som vokser i dette magre og steinete jordsmonnet.
Druen er selvfølgelig Grüner Veltliner 100%, 11.5% alkohol og under 3 gram sukker per liter.
Vinen har en klassisk nese med fruktige aromaer av epler, sitrus, litt urter og mineraler. Den er fruktig og lett sødmefull på smak, god syre, lette bittertoner som sitter godt i en halvlang utgang. Frisk og fin Grüner, meget godt kjøp.
Vi avslutter med et litt friskt bidrag på rødvinsfronten: Frey Pinot Noir! Vingården Frey ligger i hjertet av landsbyen Ober-Flörsheim, ved den sørlige grensen til det velkjente Rheinhessen-området. Her i Tysklands største vinområde er det perfekte forhold for dyrking av topp vindruer, som igjen gir førsteklasses viner. De 100% økologisk dyrkede druene kommer fra ulike jordsmonn og mikroklimaer. Frey har røtter tilbake til det 18. århundre og dag dyrkes det vindruer på 32 ha og det produserer ca 15.000 kasser vin årlig. Philipp og Christopher Frey, samt deres far Stefan, er ansvarlige for hele driften av vingården.
Økologisk 100% pinot noir, vinen har ligget 14 måneder i franske tønner og har 13.5% alkohol.
Vinen har en frisk nese med mørke bær, bringebær, røde frukter, litt jordsmonn og krydderhint. Den er fyldig med god frukt, fin syrestruktur, lang og tørr utgang. En sjarmerende tysk Pinot Noir, fin til kalv, lyst kjøtt og hvit fisk.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..