Montresor Amarone della Valpolicella

Har dere sett denne kule flaska? Montresor Amarone della Valpolicella kommer i et ganske kult design, sånn bortsett fra at jeg ikke får dekantert den.

Om produsenten.
Montresorfamilien har sine røtter fra Loire-dalen i Frankrike. Historien forteller at Greve Claude de Montresor hadde flere historiske viktige verv under kardinal Richelieu og deltok i politiske hendelser som spesialrådgiver til hertugen av d’Orleans, som var en fetter til kongen. I det 16. århundre flyttet en del av familien fra Chateau Montresor til Verona i Italia. Her kjøpte de opp landområder hvor de kultiverte vinranker. På midten av 1800-tallet begynte Giacomo Montresor å selge sin vin under familienavnet Montresor. Hans suksess og kunnskap, fra dyrking av druer, vinifikasjon og til selve distribusjonen, er blitt videreført gjennom de neste generasjonene fram til i dag. Montresor bruker kun naturlige midler og ingen bruk av kjemiske sprøytemidler eller plantevernmidler forekommer. De er innovative og har tatt i bruk ny teknologi både i vinmarkene og til selve vinproduksjonen.

Om vinen.
Druene (60% Corvina, 30% Rondinella,10% Molinara ) høstes sent og tørker på loftet i vineriet hos Montresor. Druene tørkes i hele drueklaser fram til og blir så fermentert i ståltank. Lagres på slovenske og franske eikefat. Den har 15% alkohol og 6 gram sukker per liter.

Vinen har en fin aroma av røde og mørke bær, tørket frukt, lett modent preg og hint av fat. Den er bløt og fruktig, rikt bærpreg og en lang og ganske tørr utgang. Denne årgangen har fått 3 gram sukker mer enn 2014-årgangen og fremstår mer balansert nå.
Verd og nevne at den kommer både i halvflaske og helflaske, den lille er super som vertinnegave, påskegave eller til seg selv.
Super til kjøttretter, parmesan og andre litt kraftigere matretter.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..