2 fine fra Chapoutier og en fra Jadot.

De siste 200 årene har M. Chapoutier produsert vin i Frankrike (og nå også Australia), siden 1808 har familien med stor respekt for naturen lagd Hermitage, Côte Rôtie, Chateauneuf du Pape, Saint-Joseph, Crozes Hermitage og Luberon. Côtes du Rhône vinmarken deres er en av de eldste i Frankrike, der ble det plantet vinbusker for over 2000 år siden og det er der druene til Chapoutier Côtes du Rhône Belleruche 2019 kommer fra.

Som du ser på boksen så er det blindeskrift på ene siden av boksen, det er spesielt! Michel Chapoutier, som nå styrer vinhuset, har kombinert tradisjon med en dynamisk kreativitet i familiebedriften for å produsere noen av  de beste vinene i regionen.
Vinen er en blanding av grenache og syrah, 70/30 og druene er høstet fra 4 forskjellige vinmarker, noe som gir vinen en ekstra kompleksitet. 14% alkohol.
Vinen har en fruktig aroma av mørke bær, kirsebær. litt krydder og urter. I smaken kommer elementene fra lukten tydeligere frem, røde bær, lakris, pepper og litt treverk. Den er kompleks, bløt og fruktig i starten med koselige tanniner og en strukturert avslutning.
Dette er et godt valg til påskematen, den takler godt både storfe, vilt og lam.

Vi skal fortsette med samme vinprodusent men bytte vinmark. Druene kommer fra ulike, høytliggende vinmarker i Agly-dalen i Roussillon og ligger i appellasjonen AOC Côtes du Roussillon Villages.
Vinen er produsert på Carignan 20%, Grenache 30% og Syrah 50%, den har 15.5% alkohol.

Bila-Haut Occultum Lapidem 2017: Vinen har en aromatisk og intens nese, mørke bær, urter, lett krydder, mandler og hint av fat. Den er rik på smak og struktur, god syre, lett utviklet, fruktig og lang ettersmak. En smaksrik vin med integrert alkohol fra Languedoc, drikker godt til kraftige kjøttretter.
Fra Chapoutier skal vi over til flotte Louis Jadot! Denne vinen kommer fra  vinhuset Château des Jacques på 88 hektar, som Jadot har eid siden 1996, det ligger i Beaujolais og produserer både hvite og røde viner. Denne vinen er produsert på 100% Gamay og har 14% alkohol.
Ch. des Jacques Moulin-a-Vent 2015: Den er fruktig på nesen med mye rød og saftig frukt, mørke bær, fint preg av jordsmonn, lett krydder. Den er fyldig med god frukt og syre, en frisk stil, lang og tørr utgang med lett struktur. En godt konsentrert vin.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..