3 påskebokser!

BiB`en store høytid er på vei! Her er 3 Bag in Boxer det er verd å sjekke ut.

Vi begynner med den hvite. Ch. de l`Aubrade Le Prestige 2020  er fra Bordeaux i Frankrike, nærmere bestemt  Entre-Deux-Mers som betyr «mellom to hav» på grunn av beliggenheten mellom elvene Garonne og Dordogne. Det er Andrea og Jean-Christophe Lobre som driver vinhuset Earl Vignobles Lobre, de bor og drifter både Chateauet og vinmarkene, det har de gjort siden 1995. Familietradisjonen er gammel, historien til familien starter faktisk på 1700-tallet, så det er en stor bør de har tatt på seg, og mestrer med glans!
Vinen er produsert på Sauvignon Blanc 70%, Sémillon 15%, Muscadelle 15%.
Den har en ung og fruktig aroma, litt urter i bakgrunnen av eple og sitrus, hint av mineraler. Smaken følger nesen og vinen har et elegant preg av eple og sitrus, god fylde, balansert ettersmak med hint av urter. Denne har fått et kvalitetsløft siden sist jeg smakte den, godt kjøp! 

Vi beveger oss over i rødvinsland med Camille Cayran Côtes du Rhône I’Insouciante. Cave de Cairanne ble etablert i 1929 i Vacluse regionen i Rhône. Det er en kjeller eller en gruppe om du vil som samler 65 ulike vinbønder (ett dusin står for ca. 80% av det de produserer) med til sammen 550 hektar vinmark i disse appellasjonene: Côtes du Rhône, Côtes du Rhône Villages, Villages Plan de Dieu, Cru Cairanne og Cru Rasteau. De oppfordrer alle medlemmene til å produsere tradisjonelle og bærekraftige viner, gjerne økologisk.
Vinen vi ser på er en ren Grenache, økologisk, 13.5% alkohol.
Den er fruktig på nesen, røde bær og lett moden frukt, hint av florale toner og urter. Den er tørr på smak, litt modent preg, rund med en lett bitter utgang.

Monlusso Piemonte Barbera var i sin tid den første Piemonte Barberaen på BiB, og den første med DOC. Den er veldig populær i Sverige, men har ikke nådd samme interesse her hjemme.
Den har en nese med mørke bær, kirsebær, litt urter, florale toner og hint av fat. Den er frisk og fruktig på smak, fint krydderpreg, fin sødme/syrebalanse og den sitter godt. En fin Barbera som er veldig anvendelig til mat.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..