Libanesisk vin til påskelammet!

Disse libaneserne hadde jeg ville tatt en titt på til påske om jeg var dere!

Familien til Said Touma har over 100 års erfaring innen alkohol i Libanon! Vinhuset Clos St.Thomas som formelt ble etablert i 1990 ligger nydelig til med flott utsikt over Bekaa dalen hvor de har 65 hektar vinmark på over 1000 meter over havet. I dag driver Said vingården (og arakdestilleriet) sammen med sønnen og agronomen Joe-Assaad som utdannet seg innen vin i Frankrike. De har mest Cabernet Sauvignon, Syrah, Merlot, Petit Verdot, Pinot Noir, Chardonnay, Viognier og Sauvignon Blanc, men også den ekstremt lokale druen Obaideh/Obeidy.

Ch. St. Thomas Obeidy 2019 er produsert på druen Obaideh, en første for min del. 12% alkohol. Frisk og fruktig nese med sitrus, melon og florale hint. Den er bløt og rund, frisk og fin syre, smakfull med noe fedme, litt kort utgang. En spennende og smakfull hvitvin, anbefales! Gi den gjerne i en blindsmaking!
Ch. St. Thomas Pinot Noir 2015 er en ren Pinot Noir, 13.5% alkohol. Mørke og røde bær på nesen, lett utviklet fint krydderpreg, jordsmonn og skog. Den er fruktig og rik på smak, bløt, god syre, sitter godt. Godt og spennende kjøp.
Ch. St. Thomas 2012 er produsert på Cabernet Sauvignon 30%, Syrah 30% og Merlot 40%, 14% alkohol. Innbydende og kompleks nese, utviklet, mørke bær, krydder, urter og fat. Den er rik på smak med god syre, fine tanniner, godt balansert og lang utgang. Minner om en litt varmere og mer krydret Bordeaux, meget godt kjøp.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..