3 påske BiBs fra Burgund!

Vi ser på påske BiB`er igjen, i dag fra Burgund! (pluss en liten godbit fra USA til slutt)

Louis Max Beaujolais Grande Cuvée Rouge er ganske elegant om en skal dømme på utseende. Historien bak vinhuset begynner på 1800-tallet da Louis Max forlater sitt hjemland Georgia og bosetter seg i Burgund, i 1859 er Maison Louis Max grunnlagt. I 1889 bygges huset hvor store deler av det fortsatt blir brukt i dag (vinene blir blant annet modnet i de originale kjellerne fra 1800-tallet), av Thèodore Max. Siden da har vinene vunnet mange priser og grunnen er enkelt, Maison Louis Max satser på kvalitet. Selv om de har brukt mye penger på moderne utstyr plukkes druene fortsatt for hånd og lagres i ekte eik.
For mange har kanskje ikke designet så mye å si, men jeg syns det er moro å se at en del vinmakere også satser litt på design, det gjør Louis Max.
Vingårdene i Beaujolais har alltid vært viktige for Louis Max, de har derfor vært stolte av å få introdusere en Beaujolais på boks i Skandinavia, frukten til denne vinen kommer fra utvalgte gårder og årgangen skal være meget bra. Den er produsert på 100% Gamay og har 13% alkohol.
Vinen har en nese med røde og mørke bær, fint gamaypreg, hint av urter. Den er frisk og rund på smak, ok syre, fruktdrevet utgang. Allrounder som passer til lyst og mørkt kjøtt, fisk og vegetarmat.

Fra samme vinhus kommer Louis Max Climats Pinot Noir Les Terres Froides.  For å komme tilbake til designet på boksene: for mange har kanskje ikke designet så mye å si, men jeg syns det er moro å se at en del vinmakere også satser litt på design, det gjør Louis Max, de har rett og slett kunst fra Pierre Le-Tan på produktene sine.
Les Terres Froides betyr «de kalde landene» direkte oversatt og hentyder vel til de kjølige delene av Languedoc-Roussillon hvor druene er hentet fra.
Vinen har et fint og delikat preg av røde og mørke bær, urter, litt lakris og pepper og jordlige toner. Den fremstår balansert, lett fruktpreg, integrerte tanniner og en tørr utgang. Sitter godt og en er meget god BiB! Drikk til lyst kjøtt som svin og fjærkre.

Ch. de Pougelon Brouilly produseres av Vins Descombe og kommer fra Brouilly i Burgund og er en ren Gamay. Château de Pougelon, som ligger i Saint Etienne des Ouillères i hjertet av Beaujolais, har siden 2017 vært eid av Descombe familien. Eiendommen ble bygget i 1662, og vingården består den dag i dag av over 22 hektar. Château de Pougelon produserer vin med fokus på et bærekraftig landbruk.
Vinen har en fruktig og fin nese, røde og mørke bær, plommer og hint av urter. Den er fruktig og saftig på smak, følger nesen med et godt bærpreg, tørr og lett strukturert utgang. En leskende og lett vin, fin til svin, fugl og kalv.
Ikke så glad i Burgund sier du?
Underwood Pinot Noir kommer i en hendig boks til påskefjellet! Denne er frisk og fruktig med klassiske Pinot-toner i både nese og munn, lett krydder og sitter ganske godt.

Produktene er tilsendt

2 kommentarer om “3 påske BiBs fra Burgund!

  1. Hei! Har akkurat bygd ferdig vinkjeller med riktige temperaturer m.m som anbefales.
    Nå kommer det vanskelige!
    Jeg ønsker å kjøpe en del vin 6 flasker av forskjellige sorter som jeg skal lagre alt fra 5-30 år. Har du noen tips til hva jeg skal kjøpe? Tenker hovedsak rødvin i 150-200kr klassen. Men også noen eksklusive. Kan også være hvitvin.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..