Fire fine Australiere.

I dag ser på vinene til Australske Wynn, perfekt både til påskelam og grillmat!

Om produsenten.
Wynns er den ledende vinprodusenten i Coonawarra sør i Australia, og hjernen bak er den kvinnelige vinmakeren Sue Hodder. Hun var i Norge i august, og irriterende nok hadde jeg ikke anledning til å møte henne (jeg ble nemlig spurt). Eiendommen i denne ganske kjølige vinregionen inkluderer noen av de eldste vinplantene du finner i hele Australia, og de første ble plantet av skotten John Riddoch allerede i 1890 – og vingården bygget i 1891. Området er preget av såkalt «terra rossa soil» som på italiensk bety rød jord og er egentlig typisk for Middelhavsområdet.
Wynns, slik vi kjenner det i dag, ble skapt i 1951 da Samuel Wynn kjøpte gården og vinmarkene med hovedmål om å lage «Australian claret» australske viner med inspirasjon fra Bordeaux. I dag lager Wynns også spennende hvite viner av riesling og Chardonnay.

Om vinene.
Wynns Coonawarra Chardonnay 2020 er en ren Chardonnay på 13.5%. Ren og pen nese med fruktige gule epler, sitrus, hint av urter. Den er rund og fruktig på smak, fin syre, lett bitt i utgangen. En fyldig og fin Chardonnay med balansert sødme, meget godt kjøp.

Wynns Coonawarra Shiraz 2018 er en ren Shiraz, ligget 13 måneder på fat og har 13.6% alkohol. Fruktig nese med mørke bær, skogsbær, lett krydder- og fatpreg, vanilje og sjokolade. Den er fruktig på smak, rund og fyldig, god syre og fin tanninstruktur, sitter godt. En smakfull og god vin, mye vin for pengene!

Wynns Coonawarra Cabernet Sauvignon 2018 er produsert på 100% Cabernet Sauvignon, den har vært lagret 14 md. på franske fat. (82% brukte og 18 % nye.) 13.7% alkohol.
Vinen har en deilig aroma av moden mørk frukt, mørke bær, solbær, florale hint og krydder. Den er fyldig og bløt, moden frukt, god syre, balanserte tanniner i en lang og god ettersmak. Veldig god Cab, godt kjøp!

Wynns The Gables Coonawara Cabernet Sauvignon 2018 er også en ren Cabernet, med 16 måneder på brukte fat. 13.4% alkohol. Den er aromatisk og fruktig på nesen, tydelig preg av solbær og mørk frukt, krydder og et hint av urter. Den er fruktig og god på smak, god fylde og syre, lett tørr stil, godt balansert med integrert fat og en lang utgang med god tanninstruktur. Meget godt kjøp!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..