En liten godtepose av nyheter og påskevin.

I dag skal dere få en flott gavepose når det kommer til påskevin og nyheter!

Rafinelli er en såkalt moderne produsent i Piemonte, deres filosofi er å lage viner man ikke skal måtte trenge å vente alt for lenge på å drikke. De satser også på å gi vinene sine en pris slik at flere skal kunne ha råd til å drikke de. Disse vinene er rykende ferske på Vinmonopolet:

Rafinelli Barbaresco 2015 har en innbydende nese med mørke bær, lett utviklede toner, kirsebær, florale toner, litt jordsmonn og fat. Den er smakfull og fyldig, fruktig men med en fin syre/tanninstruktur ut i en lang og lett krydret ettersmak. En lett og smakfull Barbaresco, godt kjøp.
Rafinelli Barolo 2015: Fin nese med røde bær, lett utviklet, florale toner, tørket frukt, krydder og fat. Den er fruktig og konsentrert på smak, god syre og faste tanniner, lang og krydret utgang. En fin Barolo som sitter godt, meget godt kjøp.

Dom. Grand Romane Gigondas 2017 er ute i ny årgang og er perfekt til påskelammet!

Pierre Amadieu-familien har i flere generasjoner vært knyttet til Gigondas og spilt en avgjørende rolle for å få betegnelsen Gigondas kjent ute i verden.  De eier 137 hektar, bestående av bl.a. eiendommene Romane og La Machotte. Kjelleren på gården La Machotte brukes til oppbevaring av vin og kan lagre opptil 2000 hektoliter vin. Pierre Amadieu var tidlig ute med å tenke miljø. Han brukte 1200 sauer til å beite på vingården i lavsesonger, som ga naturlig gjødsel, grobunn og beskyttelse for vinrankene. Oliventrær og sypresser ble plantet for å ta vare på landskapet rundt vingården. I dag dyrkes jordsmonn og vinranker så naturlig som mulig. Da Jean-Pierre Amadieu kom inn i selskapet, bygget han opp et sterkt salgsnettverk som fikk stor betydning for eksportmarkedet og distribusjon av vinen til restauranter og butikker. Hans sønn tok over driften i 1989 og arbeider i dag sammen med sin onkel og tante. Han er utdannet Agricultural ingeniør og oenologist, og opptatt av å lage god kvalitetsvin hvert år.
Vinen er produsert på Grenache 80% og Mourvèdre 20%, 15% alkohol.
Den har en konsentrert og innbydende nese, kirsebær, mørke bær, røde frukter, krydder, pepper og jordsmonn. Den er smakfull og fruktig i munnen, god syre og fine tanniner, lang og krydret utgang. En konsentrert og flott vin, ypperlig til fete lammeretter.
Verrocchio Prosecco Rosé Extra Dry (nyhet) er fra Italia og et resultat av den nye rosè prosecco appellasjonen. Verrocchio navnet er inspirert av en Italiensk skulptør fra det 15. århundre som brukte artistnavnet Verrocchio. Han jobbet også som gullsmed og kunstmaler. Hans mest kjente elever fra verkstedet sitt var blant annet Leonardo da Vinci og Botticelli og han hadde også en påvirkning på den store Michelangelo. Akkurat som kunstneren Verrocchio var en mentor og lærer som støttet utviklingen av mange berømte kunstnere i Italia i den viktigste epoken av kunstens tid, ønsker Verrocchio Wines å tilby viner som tillater vinelskere å lære mer. På den måten kan de utforske og utvikle sin interesse for den fantastiske vinregionen Veneto i Italia – til en bra valør. Deres utvalg inneholder de viktigste klassikerne fra regionen, i tillegg til noen ekstra nøye utvalgte viner.
Vinen er produsert på Glera 85%, Pinot Nero 15% og har 13.5 gram sukker per liter og 11% alkohol. 
Vinen har en fruktig nese med røde bær, jordbær, bringebær, hint av urter og florale toner. Den er fruktig og ren på smak, fine bobler, lett sødmefull frukt, følger nesen og avslutter godt. En god vin, men de kunne gjerne gjort den ørlite tørrere. Til røkelaks, kyllingsalat og solvegg.

Ølet kommer i et eget innlegg om Nøgne Ø`s nyeste øl, men nyheten Pol Roger Demi Brut Reserve, Berneroy XO Calvados (5cl) og

Ullins Longshot Spice Bitter Liqueur er en artig liten bitter å ta med på tur, fin å snike ned i sekken mellom det andre, den er ute i nytt design. Den har et klassisk bitterpreg både på nesen og i munn, mye krydder, urter, lakris og en fin bitterhet. Lett medisinalsk og god bitter.
Berneroy XO Calvados (5cl): Fruktig nese med modne epler, lett preg av kjeller, sitrus, urter og fat. Den er fruktig også på smak, fin fylde, godt preg av eple, lang ettersmak med fat og lett vaniljepreg.
Pol Roger Demi Brut Reserve: Innbydende og konsentrert nese, modne epler, sitrus, florale toner og autolyse. Den er rik på smak, godt skum, deilig fruktpreg og en god syre, lang utgang med brødbakst. En veldig rik og smakfull Champagne, meget godt kjøp. 

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..