Dom. de la Combe au Mas Ventoux Rouge

Dom. de la Combe au Mas Ventoux Rouge kom susende inn på Vinmonopolet for en måned siden, noe så unikt som en amforavin på BiB!
Domaine de la Combe au Mas ligger i Vaucluse og er eid av Marie-Sophie Jullien og Thomas Ayoun. Marie kommer fra den anerkjente Jullien-familien som var en av de første i regionen til å bli økosertifisert. Thomas har lang erfaring blant annet som kjellermester hos Domaine des Escaravailles i Rasteau. Eiendommen består av 8 hektar og er plantet med sydfranske druesorter som Grenache, Carignan og Roussanne. Vinmarkene ligger mellom 300-400 m.o.h og dyrkes etter biodynamiske prinsipper. Vinene lagres kun på store gamle amforaer.
Vinmarken til denne vinen ligger på 350 meter over havet i skyggen av Mont Ventoux og er sydvendt. Jordsmonnet er en blanding av leire og kalk. Grenache (80%) får 6 dagers maserasjon, mens Carignan (20%) får 15 dager karbonisk maserasjon. Gjæring på ståltank. Lagres deretter i en måned i gamle amforaer og videre i 6 måneder på ståltank. Vinen er lavsvovlet. 13.5% alkohol.
Vinen har en lett kompleks nese med mørke bær, rød frukt, krydder og urter. Den er smakfull og fyldig, har et lett og gjenkjennbart amforapreg, fint krydret og lang og strukturert utgang. En godt balansert og smakfull vin, årets artigste BiB? Godt kjøp.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..