Nydelig nyhetstrio fra Piemonte.

Brødrene Camilla and Francesco Scavino etablerte vinhuset La Carlina i 2014, Scavinofamilien har bodd i Grinzane Cavour i Langhe i generasjoner, og brødrene bestemte seg plutselig for å gå fra å produsere druer til å produsere vin. Mottoet deres er «to be a winegrower you have to get your hands dirty». Resultatet skal vi se på i dag.

Som de fleste av den yngre generasjonen som begynner med vinmaking er de interessert i å produsere vin på en bærekraftig måte og begynte umiddelbart med organisk og økologisk måte å produsere druene på. De har klokkeklar tro på at de skal klare å vise frem det enorme potensialet terroiret de dyrker druer på har, som de sier selv så har de beina på bakken – på alle mulige måter. Navnet Bricco Carlina kommer fra bestemorens hus i Monferrato, hvor de tilbrakte sine barndomssommere og tok sine første skritt i vinmarkene. Og det virker logisk å kalle vinhuset sitt som ligger mellom Langhe og Monferrato opp etter dette første møtet med vinverdenen.
Det ser unektelig idyllisk ut der de har vinmarker i bakkene opp mot det ikoniske middelalderslottet i Grinzane Cavour. 
Hit må man forsøke å få tatt turen en gang (de har en B&B ved navn A Casa di Maria), og det blir spennende å følge utviklingen til dette vinhuset med de dedikerte brødrene.

Grinzane Cavour er en kommune i provinsen Cuneo i den italienske regionen Piemonte, som ligger omtrent 50 kilometer sørøst for Torino og omtrent 45 kilometer nordøst for Cuneo.

La Carlina Bionzo Barbera d’Asti Superiore 2017 har fått 12 måneder på fat og 6 måneder på flaske før salg, 14.5% alkohol. Innbydende nese med mørke bær, rød frukt, kirsebær, skogsbær, florale toner og krydder. Den er rik på smak og strukturert, konsentrerte smaker som følger nesen, god syre og en lang utgang. Godt balansert og flott Barbera, meget godt kjøp!
La Carlina Barbera d’Asti Fontanavi 2018 har ligget 7 måneder på ståltank og 5 måneder på flaske, 13.5% alkohol. Den er fruktig med et fint bærpreg på nesen, florale toner, krydder, pepper og jordsmonn. Den er frisk også på smak, fin frukt og syre, lang utgang som sitter godt. En syrefrisk og elegant Barbera, godt kjøp.
La Carlina Barolo 2016 har ligget 24 måneder på fat og 12 måneder på flaske, 14.5% alkohol. Konsentrert nese med mørke bær, rød frukt, florale toner, tørket frukt, krydder og fat. Den er konsentrert på smak, god fylde og struktur, pen frukt og syre, lang utgang. En meget lovende Barolo i en fantastisk årgang, meget godt kjøp!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..