Friske og freshe påskebokser!

Vi ser på noen flotte påskebokser!

Vi begynner med den eneste røde: Aubrade Le Prestige Rouge er fra Bordeaux i Frankrike, nærmere bestemt  Entre-Deux-Mers som betyr «mellom to hav» på grunn av beliggenheten mellom elvene Garonne og Dordogne. Det er Andrea og Jean-Christophe Lobre som driver vinhuset Earl Vignobles Lobre, de bor og drifter både Chateauet og vinmarkene, det har de gjort siden 1995. Familietradisjonen er gammel, historien til familien starter faktisk på 1700-tallet, så det er en stor bør de har tatt på seg, og mestrer med glans!
Vinen er produsert på Cabernet Sauvignon 40% og Merlot 60%, 13.5% alkohol.
Den har et preg av mørke bær på nesen, mørk frukt, plommer, kirsebær og solbær. Den er rund og fruktig på smak, fin syre, sitter lett strukturert i utgangen. En lettdrikkelig og fin boks, godt kjøp.

Så ser vi på tre bokser fra Montrose. Vinhuset Domaine Montrose er lokalisert i Côtes de Thongue, Languedoc-Roussillon, i Sør-Frankrike.
Domane Montrose som kjennetegnes av de tre firfirslene i logoen har røtter helt tilbake til 1701 og navnet kommer av området vinhuset ligger på; Mont, fjell, Rose, roser. Fjell (vulkan) med roser, rosene er egentlig de rosa blomstene på mandeltreene som vokser rundt fjellet.

Dom. Montrose Mon Blanc Sauvignon Blanc kom på polet for under et år siden, det er en ren Sauvignon Blanc. Vinen har en frisk og fruktig nese, typeriktige toner av sitrus, grønn frukt og florale toner. Den er fruktig og bløt på smak, følger nesen og sitter greit i munnen. Fin allrounder til friske matretter med grønnsaker og salat.

Montrose rosé 2020 kommer i mange størrelser, men siden det er påske ser vi selvfølgelig på BiB`en! Vinen er produsert på 65% grenache, 25% cabernet Sauvignon og 10% syrah, terroiret er vulkansk og druene er høstet om natten for at de skal bevare sin friskhet.
Vinen har en frisk og lett aroma av røde bær, litt skogsbær, urter og blomster. Den har en behagelig friskhet i munnen, fruktig med preg av røde bær, lang ettersmak med hint av urter.
En skikkelig vårvin som passer til salater, fisk, kylling og svin samt selvfølgelig alene, det nærmer seg jo også påske fort og denne er fin i tursekken!
Flotte Solis Lumen Rosé får du også i flaske og halvflaske, den er produsert på Grenache 80% og Cinsault 20%. Den har et innbydende preg av røde bær, fruktig, florale hint og hvit steinfrukt. Den er fruktig med god fylde, fin syre, lett struktur i en ganske lang utgang. En godt balansert BiB, godt kjøp. 

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..