Tre fine fra Piemonte til påsken.

Disse tre klassikerne fra Giovanni Rosso er å anbefale til påsken:

Giovanni Rosso Barbera d’Alba Donna Margherita 2019 har vært en husfavoritt i mange år, den passer veldig godt til det meste av mat! Det er også denne flotte produsenten i Serralunga i Italia selveste Ole Martin Alfsen samarbeider med når han lager de nydelige rødvinene sine!
Familien Rosso har drevet med vin i over 100 år i Barolo-kommunen og de lager kun røde viner. På 1980-tallet restaurerte Giovanni Rosso vinmarkene sine for å få enda bedre druer, sønnen Davide som vokste opp med farens dedikasjon til yrket utdannet seg selv til ønolog og hadde en del praksislære i Frankrike.
I 2001, når Davide var 27 år, tok han over ansvaret for vinifikasjonen på vingården til faren, mottoet hans er «Vin bør være en perfekt kopi av sitt terroir».
Den første Donna Margherita Barbera årgangen kom i 1996, det er en ufiltrert vin og den er lagret 12 måneder på eik.
Vinen har en aroma av mørke bær, krydder, litt urter og jordlige toner og hint av kakao. Den er ung og fruktig, litt maskulin bestemthet som balanseres av litt mer feminine runde kanter i form av fyldig frukt og en klassisk friskhet. God og lang ettersmak med et fint krydderpreg. Et godt barberakjøp som er inne på de fleste pol!

Giovanni Rosso Langhe Nebbiolo 2019 har en aromatisk og floral nese, mørke bær, røde frukter, hint av tørket frukt og krydder. Den er godt balansert med god syre og struktur, fin frukt ut i en leskende og lang utgang. En smakfull og frisk Nebbiolo, meget matvennlig, godt kjøp.
Giovanni Rosso Piemonte Barbera: Vinen har en frisk og fruktig nese, røde og mørke bær, kirsebær, krydder og urter. Den er fruktig med god fylde, fin syre, tørr og lett strukturert utgang. Fint balansert BiB, godt kjøp.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..