Lang lang rekke til påskelammet.

Her får du en lang, lang rekke viner som passer til lammelåret, mest Bordeaux men også en fra Rhône og en fra Cahors!

Førstemann ut er Quien Bordeaux 2017, en vin jeg ikke har smakt siden 2012-årgangen. Vinprodusenten bak denne vinen etablerte dette familiedrevne vinhuset Quien & Cie i 1877 og har produsert flotte Bordeauxviner siden. Vinen har en aroma av mørke skogsbær, solbær og litt loft. Smaken følger nesen med en del solbær, fin frukt og fylde, tørr og lett strukturert utgang. God billig-Bourdeaux, godt kjøp.

Dette vinhuset er oppkalt etter landsbyen Fourcas i Listrac, og drives av familien Momméja som i de siste årene har økt kvaliteten på vinene mye, vi ser på Ch. Fourcas Hosten 2011! Vinen har en moden nese med rød og mørk frukt, plommer, lett fatpreg. Den er fyldig med lett moden frukt på smak, fin struktur i både syre og tanniner, lang ettersmak som sitter godt. En allerede 10-år gammel vin som gjør seg godt nå, men også tåler noen år til i kjelleren, godt kjøp.

Ch. La Reyne Le Prestige 2012 kommer fra Chaors, sørvest i Frankrike og er produsert på 100% Malbec. Lett utviklet nese med Mørke bær, plommer, urter, krydder og fat. Smaken er fyldig og fruktig, solbær, fin syre, tørr utgang med hint av fat. Meget godt kjøp, smakfull vin til rødt kjøtt, gryter og kraftige oster.
Ch. de I’Aubrade Rouge kommer fra Entre-Deux-Mers som betyr «mellom to hav» på grunn av beliggenheten mellom elvene Garonne og Dordogne. Det er Andrea og Jean-Christophe Lobre som driver vinhuset Earl Vignobles Lobre, de bor og drifter både Chateauet og vinmarkene, det har de gjort siden 1995.
Vinen har et preg av mørke bær på nesen, mørk frukt, plommer, solbær og jordsmonn. Den er bløt og fruktig på smak, fin syre, sitter lett strukturert i utgangen. Et godt kjøp av en billig-Bordeaux.
Ch. Pique Caillou 2016 kommer fra et vinhus etablert i 1780 og ligger omringet av kjente eiendommer som Château Haut Brion (1er Grand Cru Classé) og Château La Mission Haut-Brion (1er Grand Cru Classé Graves). Det drives av Isabelle og Paulin Calvet som tok over i 1995.
Vinen har en rik nese med rød frukt, kirsebær, krydder, florale toner og fat. Den er godt balansert på smak, fruktig med god syre, tørr og lang utgang. En flott Bordeaux til en meget god pris, denne gjør seg også godt i kjelleren fremover.
Brunel de la Gardine Côtes du Rhône 2019: Det er familien Brunel som står bak denne rødvinen, de holder liv i den gamle négoce-tradisjonen på en utrolig god måte hvor de kjøper inn de beste vinene fra områdene i Rhône og blender og lagrer vinene selv før salg. Mørke bær, skogsbær, krydder og hint av fat. Den er middels fyldig og rik på smak, god fersk frukt, mørke bær, fine tanniner i en lang og tørr utgang. En vin som er flott til ulike kjøttretter, rødt kjøtt, storvilt og lam. Den har også en meget fin pris.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..