Variert samling til påskekosen.

I dag har vi en meget variert samling til påske, egentlig det meste du trenger ift. variasjon.

Frey Pinot Noir Rosé 2019 kom som en mainyhet i fjor, og det er ikke ofte at en hel BiB med rosè forsvinner så fort som denne gjorde midt i tjukkeste koronatida…
Vingården Frey ligger i hjertet av landsbyen Ober-Flörsheim, ved den sørlige grensen til det velkjente Rheinhessen-området. Her i tysklands største vinområde er det perfekte forhold for dyrking av topp vindruer, som igjen gir førsteklasses viner. De 100% økologisk dyrkede druene kommer fra ulike jordsmonn og mikroklimaer. I dag dyrkes det vindruer på 32 ha og det produserer ca 15.000 kasser vin årlig.
De økologiske Pinot Noir druene til denne vinen kommer fra forskjellige vinmarker som tilhører familien Frey. Vinrankene har en gjennomsnittsalder på 12 år. Jordsmonnet er mye sand med en høy andel av kalksten. 60% av vinen har ^blødd^» før gjæringen, resterende 40% av vinen har hele klasene blitt presset samtidig. Alle druene er håndplukket. Gjæringsprosessen tok mellom 14-18 dager på 16-18°C og kun i ståltanker. Ca halparten har gjennomgått malolaktisk gjæring. 12% alkohol og ca. 4 gram sukker per liter.
Vinen har en delikat nese med røde og mørke bær, krydder, noe urter, hvit steinfrukt og florale toner. Den er bløt og behagelig i munnen, fin frukt og god syre og en lett struktur, noe bitt i en ganske lang utgang. En god drikkevin, passer til mye forskjellig mat. En bra rosè BiB!

Dagueneau Pouilly-Fumé 2018 var ny for meg da jeg smakte den, men et meget hyggelig bekjentskap. I de solfylte åssidene i Loire-området nordvest i Frankrike finner vi den den familiedrevne vingården Domaine Serge Dagueneau & Filles. Her har de 17 hektar som for det meste består av jordsmonn med Kimmeridgian marl. Et jordsmonn av små fossile østersskjell, også kjent som «Terre blanches» (hvit jord). Dette eksepsjonelle jordsmonnet er kilden til Dagueneaus viners identitet og kompleksitet. Gj.snittalder på vinrankene er 35 år, de eldste over 100 år gamle. Familien har i mer enn fire generasjoner delt en felles lidenskap; å jobbe i vinmarken og lage vin. En lidenskap som har gått i arv fra far til sønner og nå fra far til døtre!
Dette er en ren Sauvignon, 13% alkohol.
Vinen er frisk og fruktig på nesen, syrlig sitrondrops, grønne epler, hint av gress og urter. Den er ung og frisk på stil, rund og smakfull med god syre, fruktig og sitter godt. En ren og pen Pouilly-Fumé, godt kjøp! Til fisk, sjømat, asparges og geitost.
Vi minner om påskeklassikeren Rioja: Ramon Bilbao Limitada.
I 1924 ble Bodega Ramòn Bilbao stiftet i Calle Las Cuevas i Haro, av Ramòn Bilbao, en mann som har solgt vin siden slutten av 1800-tallet og er en pioner innen vinlagring.  I 1966 dør den siste av etterkommerne til Ramòn uten arvinger og 1972 blir forretningen omgjort til et kooperativ. I dag er det familiebedriften Diego Zamora, S.A, en av Spanias største drikke-vareprodusent, som eier vinhuset.
Vinen er en 100% Tempranillo, 2017-årgang (hvorfor VmP har sluttet å ha med det i en del navn har jeg fortsatt ikke skjønt), lagret 14 mndr i nye franske eikefat, deretter 10 mndr på flaske. 14% alkohol.
Den har en innbydende nese, mørk frukt, bær, krydder, mokka og fat. Den er rik på smak med god fylde, fin syre og en lett og fin struktur, lang og god utgang. Smaksrik og god Rioja, meget godt kjøp og mye vin for pengene.
Stone’s Ginger Joe Beer kan være et forfriskende alternativ på fjellet. Legenden om Ginger Joe er inspirert av ‘Ginger’ Joseph Stone, en bartekledd frukt- og grøntforhandler som grunnla ‘House of Stone’. Joe var lidenskapelig opptatt av smaken av ingerfærrot, og dette, i tillegg til den karakteristiske barten hans, har resultert i logoen på Ginger Joe’s alkoholholdige ingefærøl.
Dette er et smakfullt og friskt ingefærøl, smaker ekte ingefær med kjølende urter. Perfekt i solveggen eller i en cocktail som Dark n` Stormy.
Les Grès Chardonnay (6x25cl) kommer i BiB og i flaske også, men siden det er påske vi anbefaler den til ser vi på disse praktiske forpakningene. Vinen kommer fra et fransk kooperativ; Les Vignobles Foncalieu består av 1200 selvstendige bønder som har samlet seg i et kooperativ for å sikre en jevnt høy kvalitet og konkurransedyktige priser. Les Vignobles Foncalieu har 7000 hektar vinmark fordelt på 600 kilometer. Les Vignobles Foncalieu har i de siste årene lagt store føringer på sine medlemmer og har også investert i topp moderne utstyr. De har i dag en spennende portefølje med store «volumviner» og viner fra mindre appellasjoner i Frankrike, og ble i 2018 inkludert i listen over World Most Admired Wine Brands.
Dette er en ren Chardonnay med 12.5% alkohol, 3 gram sukker per liter.
Frisk og fruktig nese, epler, florale toner og hint av krydder. Den er rund med god frukt, fin fylde, ok syre, sitter godt. Fin drikkevin til det meste av lyst kjøtt og sjømat.
Banrock Station Shiraz Mataro 2020 er Australsk som du kanskje ser. Banrock Station ble etablert i 1994 for å vise at vinproduksjon og miljø kan gå hånd i hånd. Siden den gang har midler fra vinsalget støttet over 95 forskjellige miljøprosjekter i 13 land. Prosjektene spenner fra restaurering av naturlige ressurser i Europa, å redde laksen i Canada, til bevaring av vassdrag og våtmarker i Australia.
Vinhusets filosofi er å lage sjenerøse og smaksrike viner til en fornuftig pris samtidig som de viser respekt for Moder Jord. De har bl.a. funnet ut at enkelte europeiske druetyper krever mye mindre vann enn de lokale variantene, og at druene blir ekstra smaksrike. Pr. i dag har vinhuset 239 ha vingårder med 17 forskjellige druetyper.
Mange av Banrocks vinmarker ligger ved Australias største elv, «The Mighty Murray».
Vinen er produsert på 70% Shiraz , 25% Mataro og 5% Petit Verdot, 13.5% alkohol.
Vinen er fruktig med et fint bærpreg, mørk frukt, skogsbær, krydder, mokka. Den er fruktig også på smak, rund og lett å like, lett krydder og en bløt utgang. En lettdrikkelig kosevin, kan også drikkes til ulike kjøttyper, godt kjøp.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..