Forfriskende drikke til påske og vår.

I dag ser vi på noen forfriskende drikker på påske og våren.

Affentaler Riesling Brut er en tysk musserende vin som kom på vinmonopolet i fjor høst. Vinen kommer fra et kooperativ, nærmere bestemt det to år gamle Affentaler Winzer eG. Men dette var resultatet av en fusjonering med et annet kooperativ; Baden-Baden. Affental har nemlig historie helt tilbake til 1908, så de er ikke helt nybegynnere i vinens verden. Som de fleste kooperativ må gjøre for å overleve nå til dags satser de knallhardt på kvalitet over hele linja, fra vinplante til vinflaske. Vinen er en ren Riesling produsert på Chartmatmetoden, 12% alkohol og 11.7 gram sukker per liter. Fruktig nese med epler, sitrus, florale toner og kjeks. Den er frisk og fruktig også på smak, god mousse med balansert sødme/syre, smakfull utgang. Tørr på den fruktige siden, godt kjøp! 

Artspritz Ready er en lav-alkohol aperitiff fra Piemonte, laget på en base av appelsinbitter og urter.
Italiensk Spritz har en lang tradisjon, helt tilbake til Romertiden, og har i løpet av det siste tiåret blitt et fenomen over hele verden.
Dette er en ferdigblandet Spritz laget på Artspritz, hvitvin og mineralvann. Fyll et glass med is, hell oppi vinen og pynt med en skive appelsin, og du har en deilig spritz-cocktail.
ArtSpritz Ready har en intens oransje farge med sterke dufter av appelsin og bitre aromatiske urter. Den er bittersøt med fruktige noter, velsmakende og sprudlende!

Skinny Brands Premium Lager fås kjøpt på Gulating, det er en lavkalori øl med kun 4% alkohol og 89 kalorier, i tillegg til å være veganvennlig, kosher og glutenfree. På lukt og smak er den akkurat som en litt utvannet pils, så om du liker en lett ølsmak og vil passe vekta er denne helt perfekt. Lett og forfriskende.

Laroche 8.21 Blanc de Blancs Chardonnay var en nyhet for meg da jeg smakte den, Michel Laroche blir ikke kalt Mr. Chablis uten grunn, og få personer har betydd mer for regionen enn han. I 2010 solgte Michel vinhuset Domaine Laroche som på det tidspunktet innlemmet over 100 hektar i Chablis. Michel beholdt hans favoritt-parseller som ble plantet helt tilbake i 1937. Det er disse vinmarkene som i dag utgjør Michels nye vinhus Le Domaine d’Henri som kom med sin første vin i 2012. De bruker nesten utelukkende ståltanker og en liten del av produksjonen fra de beste parsellene får litt lagring på fat. Dette for å få en friskere og mer ærlig vin som viser i større grad terroir-preg. Han sier det er viktig å forstå den geografiske plasseringen til Chablis, da Chablis er kun fem mil unna Champagne, mens Beaune er ti mil unna. Så stilen i dag er mer lik Champagne enn annen vin fra Bourgogne.
I dag er det selvsagt Michel som har mye å si, men hans døtre Margaux og Cêcile Laroche er også delaktig i arbeidet i vingården og i vinmakingen. De har begge stor kunnskap og engasjement i alt som beveger seg i bedriften.
Vinen er en ren Chardonnay (35+ år gamle vinstokker), den er produsert på Méthode Ancestrale, fått 2 år på bunnfall, og den har 12% alkohol og under 3 gram sukker per liter og er muligens Chablis første Pet Nat. 821 kommer av minimum antall dager det tar å produsere denne vinen. 
Vinen er frisk og mineralsk på nesen, epler, sitrus, hint av toast. Den er fruktig og kompleks på smak med god syre, et elegant mineralpreg i en lang utgang. En meget spennende Pet Nat fra Chablis, må smakes! Til aperitiff, lyst kjøtt og sjømat. 
Siden påske er høytid for Bag in Box tar vi med denne spanske godbiten også:
Félix Solis Viña Albali Tempranillo er en ren Tempranillo fra Valdepeñas, vinhuset ble etablert i 1952 av Fèlix Fernàndes og kona, som skulle få hele ti barn. De to hadde like stor suksess innen for vinbransjen som når det kom til å etablere en stor familie, og har siden starten gjort enorme investeringer verden over. Strategiske installasjoner som for eksempel å bli det første spanske vinhuset til å bygge en produksjonsfabrikk i Kina har hjulpet de godt på vei til å bli den internasjonale giganten de nå har blitt.  Det er i dag drevet av 3. generasjon og de fokuserer på å lage viner av god kvalitet til en god pris fra mange av de meste kjente regionene i Spania.
Vinen har en nese med mørke bær, rød frukt, lett syltet preg, hint av urter. Den er rund og fruktig, lett modent preg, sitter greit med lett krydder. Kunne trengt litt mer syre, men en helt ok spansk vin.
Hva med en liten en til kaffen eller i en spennende cocktail etter deilige bobler? Mr Black Cold Brew Coffee Liqueur er en spennende likør fra Australia. Dette er en vodkabasert likør som er lagd for kaffeelskeren, den er lagd på Arabica kaffebønner fra Papua New Guinea, Kenya og El Salvador. Den har en lett bitter nese av kaffe, kakao, sjokolade og vanilje. På smak følger den nesen og har et fint og balansert kaffepreg med en sødmefull og sjarmerende stil. Ypperlig i en Espresso Martini. 

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..