3 påske BiBs!

Vi ser på 3 påske BiBs i dag!

Den første er en hvitvin fra Italia, Valpantena Torre del Falasco Garganega! Cantina Valpantena ble etablert i 1958 av flere druedyrkere som et cooperativ og har nå ca. 250 medlemmer som kultiverer totalt 750 hektar vinmark. Alle holder til i de klassifiserte opprinnelsesområdene i Veronas åssider. Disse medlemmene ble i juli 2003 på «Oleificio delle Colline Veronesi» spleiset sammen med 150 olivenoljeprodusenter, noe som igjen ga en ny giv for olje- og vinproduksjonen hos Valpantena. Produktene har oppnådd et høyt nivå takket være pasjon og hardt arbeid på alle nivåer i produksjonssyklusen, hvor ny teknologi og og innovasjon har vært en del av dette. Cantina Valpantena har også gleden av de aller beste druene og oliven levert av medlemmene i cooperativet. Cantina Valpantena har høstet flere utmerkelser som følge av arbeidet som er gjort i samarbeid med medlemmene.
Vinen er en 100% Garganega, 5.5 gram sukker per liter og 12.5%.
Vinen har en ung og fersk nese, epler, pære, florale toner, hint av urter. Ung og fruktig også på smak, følger nesen, fin syre og sitter greit. En god og fruktig BiB, godt kjøp.

Fra Italia er også Ricossa Barbera Nebbiolo 2019. Vinhuset Ricossa, en del av vinkonsernet MGM Mondo del Vino, har egne vinmarker i Piemonte der de lager Barbera, Barolo og Barbaresco-viner.
Ricossa-navnet går tilbake til 1800-tallet da de drev et destilleri der hvor vinhuset i dag ligger. Det kjente destilleriet ble fort et populært stoppested på veien gjennom fjellene i Piemonte. Her ble reisende ønsket velkommen som en del av familien.
I tillegg til å eie en del vinmarker selv kjøper de også en del vin, og sørger hele tiden for topp kvalitet!
Vinen er produsert på 80% Barbera og 20% Nebbiolo, 13.5% alkohol og 10 gram sukker per liter.
Vinen har en sødmefull nese med moden frukt, røde og mørke bær, hint av krydder og urter. Den er fruktig, sødmefyllt med moden frukt, litt kort utgang. En litt enkel og søt BiB, passer best for de som liker litt sødmefull drikkevin.

Robertson Chardonnay 2020 er en sør-afrikansk vin, landsbyen Robertson, og vingården ved samme navn, ligger ca. 1,5 times biltur fra Cape Town i Sør-Afrika. Vinmarkene ligger i en oase i ørkenen, og druestokkenes røtter strever seg gjennom kalksteinslaget på sin søken etter vann. Robertson Winery ble grunnlagt i 1941 og har som sitt valgspråk: «The small town with the big heart». Her forsøker man å få flest mulig i arbeid og å involvere lokalbefolkningen i driften av vingården Robertson WInery. Den store eksporten, spesielt til Skandinavia, er særdeles gledelig for innbyggerne i Robertson, da det har bidratt til 100 nye arbeidsplasser.
Vinen er en ren Chardonnay, 13% alkohol, 6 gram sukker per liter.
Den er fruktig og aromatisk på nesen, epler, sitrus, florale toner og urter. På smak er den fruktig, bløt, følger nesen, et lett modent preg i utgangen. En fruktig og lett moden vin, server avkjølt.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..