Veuve du Vernay Ice Rosé til påskefesten (med god avstand).

Dagens vin er ikke en snuse- og smattevin, det er en vin som er produsert for festlige anledninger og til å bli servert på is, den er ny på basis og inne på mange pol: Veuve du Vernay Ice Rosé!

Det var i lang tid praksis i Burgund å lage kostbare utgaver av prestisjetunge Grand Crus, men AOC-statusen som ble gitt i 1975 satte strenge betingelser for denne produksjonen. Bare hvite og rosé-viner kvalifiserer til appellasjonen, og de kan være blanc de blancs (fra hvite druer) eller blanc de noirs (hvit juice fra mørke druer). De fleste er klassifisert som brut, eller den noe sjeldnere demi-sec. Produksjonsområdet er det samme som for Burgund-appellasjonen.
Patriarche, grunnlagt i 1870, er en av de store aktørene i Burgund. Vinhuset har pr. i dag 185 ansatte, og selger ca. 60 millioner flasker årlig til 85 land. Patriarche har også en fantastisk vinkjeller med 3 millioner flasker der den eldste årgangen er fra 1904.

Denne er produsert på 40% Syrah , 40% Cinsault  og 20% Grenache og har 37 gram sukker (noe som gjør at den beholder den sødmefulle smaken til tross for mye is). Den skal kjøles ned som vanlig musserende vin og helles over i glass fylt med isbiter, flott som aperitiff på fest (hørte jeg jenteparty?) eller som topping på cocktails. Eventuelt til fruktdesserter.

Vinen har friske og sødmefulle bærtoner både på aroma og smak, fint preg av sitrus.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..