To franske nyheter.

Vi avslutter måneden med to franske nyheter!

Om vinhuset
I 1989 gikk to burgundere, Jacques Seysses, grunnlegger av Domaine Dujac, og Aubert de Villaine, sammen med sin parisiske venn, Michel Macaux, på jakt etter nye vingårder. Deres oppmerksomhet vendte seg mot Provence hvor de var overbevist om at potensialet for gode viner var enormt. Etter et langt søk oppdaget de Domaine du Logis de Nans i Var, øst for Aix en Provence. De ble umiddelbart tiltrukket av den skrånende skråningen med sørlig eksponering. De så det kule mikroklimaet og leire- og kalksteinjordene som ideelle for vindyrking. Godset ble omdøpt til Triennes, en referanse til Triennia, festivalen for Bacchus, som ble holdt hvert tredje år i romertiden.
Stilistisk er målet renhet i terroirens uttrykk. For de hvite og roséen er den fremste betraktningen finessen av frukt og friskhet av vinene. Det kule mikroklimaet som Triennes naturlig nyter, favoriserer syrligheten i vinene. For de røde er ønsket om å produsere strukturerte viner som kombinerer moden frukt med kompleksitet, eleganse og finesse.
I 2008 startet Triennes sin organiske konvertering med Ecocert, noe som skulle føre til sertifisering i nær fremtid.

Om vinene

Triennes Rosé 2020 er produsert på Grenache 20%, Cinsault 60%, Merlot 10% og Syrah 10%, den har 12.5% alkohol og under 3 gram sukker per liter. Den har en nese med røde og mørke bær, jordbær, florale toner, lett krydder og hint av vanilje. Den er godt balansert på smak, frisk frukt, rund, god syre, harmoni i en lang utgang.
Triennes Les Auréliens Rouge 2017 er produsert på Syrah 60% og Cabernet Sauvignon 40%, 13.5% alkohol. Økologisk sertifisert. Vinen har en nese med mørke bær, skogsbær, solbær, lett krydder, pepper og hint av fat. Den er fruktig og følger nesen, godt balansert og rund smak, sitter godt i en lang ettersmak. En klassisk og fin sør-fransk kjøttvin.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..