Nyheter fra Italienske Belvedere + en fransk godbit.

Regner med at mange tar påskeferie i dag, og hvis dere har fulgt med de siste ukene har dere fått masse tips til påske. Vi fortsetter derfor med noen marsnyheter, 3 fra Italia + en fransk godbit.

Tar en kjerringa mot straumen i dag og begynner med de mørkeste vinene. De tre italienske vinene kommer fra GIV, Gruppo Italiano Vini, en gruppe med mange forskjellige vinhus under sin vinge, i mange ulike regioner. Villa Belvedere er viner fra Veneto.

Villa Belvedere Ripasso Valpolicella 2017 er produsert på Rondinella 5%, Corvina 70% og Corvinone 25%, 12 måneder på fat, 13% alkohol og 4,9 gram sukker per liter.
Vinen har en nese med mørke bær, rød frukt, lett krydderpreg og hint av fat. Den er tørr, har en lett struktur og syre, fint preg av røde bær. Ikke en tradisjonell Ripasso, men en fin vin til rødt kjøtt til en god pris.
Villa Belvedere Amarone della Valpolicella 2017 er produsert på Corvinone 25%, Corvina 70%, Rondinella 5%, 15% alkohol og 6.4 gram sukker. Den er lett utviklet på nesen, krydret med mørke bær, tørket frukt, rosiner, fat og vanilje. Lett utviklet også på smak, følger nesen med en lett struktur i utgangen. En klassisk billig-Amarone som ikke er for søt, verd prisen.
Den siste vinen fra Villa Belvedere er Villa Belvedere Soave 2019. Det er en 100% ren Garganega med 12.5% alkohol og under 3 gram sukker per liter. Frisk og fruktig nese, epler, sitrus, hint av urter. Den er rund, preget av ung frukt, god syre, følger nesen, saftig, lett utgang. En syrefrisk og lett billig-Soave.
Så hopper vi over til Frankrike og Bordeaux, Montfollet Le Valentin Bordeaux Blanc 2020 er inne på mange pol (basis 3) så den kan du lett raske med deg i påsken. I hjertet av appellasjonens beste terrasser ligger denne familie eiendommen på 40 hektar i leir grusete og leire-kalksteins bakker med utsikt over elvemunningen i Gironde. Den har tilhørt Raimond-familien i tre generasjoner. I dag er det lidenskapelige Dominique Raimond som er ivrig etter å avsløre potensialet til disse fantastiske terroirene, og med respekt for miljøet bruker han alle tekniske midler for å oppnå produksjon av veldig god vin.
Vinen er produsert på Sauvignon Blanc 40% og Sémillon 60%, 100% fatfermentert og fatlagret på bunnfall i 6 md. på gamle fat. 14% alkohol.
Fin nese med gul frukt, sitrus, florale toner, urter og hint av fat. Den er rund og syrefrisk på smak, fruktig, deilig utgang med nøtter og fat. Godt balansert og ikke overdrevet fatbruk. Nydelig til sjømat og grønnsaker, samt lyst kjøtt med smørsaus.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..