Three Ships Single Malt Whisky 12 YO

Three Ships Single Malt Whisky 12 YO er en ganske ny Sør-Afrikansk Whisky på Vinmonopolet!

Three Ships 12 Years Old Single Malt er en sørafrikansk whisky fra The James Sedgwick Distillery i byen Wellington, litt nordøst for Cape Town. Destilleriet ligger omtrent en times kjøretur fra Cape Town og er det eneste kommersielle whiskydestilleriet i Afrika.
James Sedgwick Distillery ligger langt fremme med innovasjon. Takket være topp moderne utstyr og geniale bærekraftprosjekter ble destilleriet utropt som Sustainable Distillery of the Year 2020, under utdelingen av Icons of Whisky Awards, som hvert år holdes av Whisky Magazine i London. I tillegg ble destilleriet i 2019 tildelt den prestisjetunge prisen Green Company of the Year, som ble arrangert av BIG (Business Intelligence Group) Awards for Business.

Den er produsert eksklusivt for Storbritannia, Europa og Norden, og er modnet i minst 12 år på små amerikanske eikefat, i en kombinasjon av unge og eldre fat. Det varme klimaet akselererer samspillet mellom destillat, eik og luft under modningen, og resulterer i en delikat, sørafrikansk whisky med utrolig avrundet karakter, som man vanligvis assosierer med mye eldre whiskyer fra kaldere land.
Whiskyen presenteres i sin mest naturlige form. Den er naturlig i fargen, er ikke kjølefiltrert og har en alkoholprosent på 46,3%.

Den har en nese med røstet malt, røkt torv, krydder, sitrus, hint av karamell og fat. Den er varm og krydret, følger nesen, konsentrert og smakfull, lang og fast utgang. En veldig konsentrert og flott Whisky, tilsett gjerne noen dråper vann. Avec.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..