Tre miljøvennlige og spennende viner fra Frankrike.

Disse tre vinene var nye for meg da jeg smakte de for en stund siden: Marc Pesnot Miss Terre 2019, Pesnot Coeur de Raisin og Marc Pesnot La bohème 2019!

Om vinene
Vinene kommer fra Marc Pesnot hos Le Sénèchalière.
Domaine de la Sénéchalière omfatter ca. 20 hektar med vinplanter i byen Saint-Julien-de-Concelles øst for Nantes i den vestlige del av Loire. Marc Pesnot sine vinmarker ligger alle sammen innen for appellationsgrensen til Muscadet, men han besluttet seg tidlig for å klassifisere vinene som Vin de France og heller bruke energi på å utforske hva vin fra dette område kan være, i stedet for å fokusere på hva det har vært.
Vinene hans er presise, mineralske og konsentrerte, med en sjarmerende fedme og en rød tråd i balanse og mye liv. Tradisjonelt sett har mye vin fra området vært utrolig syrlig og slankt på stil, og onde tunger vil ha det til at lokalbefolkningen ikke drikker deres egen vin, nettopp fordi. Dette har vel hvert fall Domaine de la Sénéchalière bevist at ikke stemmer.
Vinhuset dyrker primært Melon de Bourgogne, men har også parseller med Folles Blanche og Grolleau som alle er plantet på økologiske vinstokker som vokser i skiferholdig jord i alle mulige farger og dufter! De jobber etter «lite intervensjon»s metoden og bruker lite Co2.

Marc Pesnot Miss Terre 2019 er produsert på 100% Muscadet (Melon de Bourgogne) hvor vinplantene er minst 50 år gamle, den har ligget 9 måneder på bunnfallet før den er flasket med 20 mg/liter SO2. 13.5% alkohol.
Innbydende og kompleks nese med epler, sitrus,  florale toner og mineraler. Den er konsentrert og rik på smak, god syre, fin og strukturert utgang med mineralske smaker. En utrolig artig og solid vin, drikkes meget godt nå men tåler også noen år i kjelleren. Flott til fisk og sjømat.

Pesnot Coeur de Raisin er også produsert på 100% Muscadet (Melon de Bourgogne), men uten bunnfallslagring, samme So2 innhold og 12.5% alkohol. Den er fruktig og innbydende på nesen med modne epler, sitrus og mineraler. I munnen er den fruktig med en sjarmerende fedme, god syre, lang og duvende utgang. En tørr men fruktig vin som virkelig viser potensialet til denne druen.

Pesnot La bohème 2019 har samme drueinnhold, 4 måneder på bunnfall, 13.5% alkohol og samme lave svoveltilsetning. Aromatisk og lett kompleks nese med epler, sitrus, mineraler og hint av urter. Den er fyldig og fruktig, god syre, konsentrerte smaker som følger nesen, lang og lett strukturert utgang. Nok en spennende Muscadet, alle disse tre vinene var et meget hyggelig bekjentskap!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..