To nye kongleviner

Husker dere konglevinen fra i fjor? Nå er det to nye blodferske kongleviner på Vinmonopolet!

Vinmarkene rundt Dão er dog omgitt av kongleskog, herav navnet.
Selskapet bak vinen er Magnum – Carlos Lucas Vinhos, et stort firma etablert av nettopp Carlos Lucas. De produserer vin i mange regioner i Portugal, men hovedsetet er i Dão. De er et stort team som fokuserer på å få frem det beste fra hver enkelt region og Carlos Lucas er personlig involvert i sin egen region Dão inkludert dagens vin.

Pinha Ribeiro Santo Encruzado 2019 er produsert på Encruzado som regnes som Portugals beste hvitvinsdrue og byr på både fylde og syre og aromatisk sjarm når den dyrkes rett og behandles pent. 13% alkohol og under 3 gram sukker per liter. Encruzado er også Dãos lokale druetype, og er perfekt tilpasset klimaet der – tørre, solrike somre med varme dager og kjølige netter. Jordsmonnet er veldrenert og består av granitt og glimmerskifer. Frisk og fruktig nese, epler, sitrus, floralske hint og mineralske toner. Den er fruktig, rik og rund på smak, god syre og innsmigrende fedme, sitter godt med en lett struktur. En veldig fin, frisk og konsentrert hvitvin, godt kjøp.. 

 

Pinha Ribeiro Santo Rosé 2020 er produsert på Tinta Roriz 35%, Touriga Nacional 30%og Rufete 35%, 12% alkohol og 3.5 gram sukker per liter. Litt avdempet, røde bær, jordbær, sitrus, florale toner, mineralsk og hint av urter. Rund, sjarmerende bærpreg, god syre og en bløt utgang. Smakfull rosè med særpreg, godt kjøp. 

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..