To nyheter å titte på!

Vi begynner med boblene. Vinhuset Santero ble grunnlagt i 1958 av de fire brødrene Leopoldo, Renzo, Aldo og Adelio i Piemonte, Nesten 60 år har godt og på den tiden har de mottatt utallige diplomer for vinene sine. De har som mange andre suksessfulle vinhus satset på en av de beste oppskriftene for å lykkes: gamle tradisjoner og moderne teknikk. De er nå en av Nord-Italias største produsenter med topp moderne utstyr og produserer over 18 millioner flasker i året.
Den er produsert på Glera 90% og Pinot Nero 10%, 11% alkohol og 15 gram sukker per liter. Vinen har en ren og fruktig nese av røde, sødmefulle bær, florale toner og hint av urter. Den er frisk med sødmefulle bær, fin sødme og en rund utgang. Ikke den mest komplekse vinen, men en helt grei musserende rosè prosecco.

Rødvinen er en fransk Rhônevin fra Chateau Rochecolombe, produsert på Grenache 60% og Syrah 40%, 14.5% alkohol.  Det var den opprinnelige belgieren Robert Herberigs, låtskriver og artist, som kjøpte gården i 1925. Frem til etter andre verdenskrig produserte de aprikoser, men sønnen Gilbert, sammen med kona Geneviève gjorde eiendommen om til et vinproduserende vinhus. De gikk fra å selge druer til å bli et kvalitetsvinhus på ganske kort tid, i førti år var Gilbert president for Syndicat des Vignerons des Côtes du Rhône i kantonen Bourg Saint Andéol og flere år medlem av styret i Syndicat Général des Côtes du Rhône i Avignon. I dag er det barnebarnet Ronold som driver skuta videre.
Vinen har en nese med mørke bær, urter, skogsbær, krydder, lett modent preg. Smakfull, intens, god fylde, strukturert, sitter godt. Litt lukket men en fin og strukturert kjøttvin.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..