To fine nyheter fra Sør-Afrika.

Vi bør se litt til Sør-Afrika når det kommer til vin, de har virkelig hatt litt å stri med det siste året – og når vinen er god kan det ikke skade å nyte litt  ekstra av den…

Vinhuset Mullineux & Leeu Family Wines drives av Sør-Afrikanske Chris & Amerikanske Andrea Mullineux som slo seg ned i Swartland i 2007, etter å ha jobbet på flere vinhus i Frankrike, California og Sør-Afrika. De brettet opp ermene og ambisjonene og det skulle vise seg og være bra, for det tok ikke lang tid før de viste muskler i vinindustrien i landet. I 2013 fikk de med Analjit Singh på laget, og begynte vinhus nr. 2 i Franschhoek: Leeu Passant sammen med Peter Dart.
De har blitt kåret til årets vinhus av Platter’s South African Wine Guide i 2014, 2016, 2019 og 2020, og sistnevnte år ble de også ratet som 5* vinhus av samme institusjon.

Mullineux Syrah 2018 er en ren Syrah, 11 måneder på fat, 13.5% alkohol. Den er ung og fersk på nesen, mørke bær, florale toner, urter og krydder. Den er fyldig og rik på smak, følger nesen med god syre, konsentrerte smaker ut i en lang ettersmak. En flott og konsentrert Syrah, drikkes godt nå men tåler noen år i kjelleren også.
Mullineux Chenin blanc 2020 er en ren Chenin Blanc fra 30-60 år gamle vinstokker, noen bushvines. 13% alkohol. Vinen har en spennende og kompleks nese med gul frukt, epler, sitrus, mineralske toner og røyk. Den er fruktig og rik på smak, den har en sjarmerende fedme og god syre, lang ettersmak. En smakfull og god Chenin Blanc, godt kjøp.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..