To nyheter og en tilbudsvin, alle rosa!

Sjekk fargen på dagens trio!

Vi starter med tilbudsvinen A.D. Coutelas Rosé Elixir 2016, denne ble satt ned 70-ish kroner 1. april, så hvis den ikke allerede er utsolgt bør du kaste deg på. Dette er en aromatisk og fin vin, med røde frukter, florale toner, lett preg av jordsmonn og brød. Den er fyldig og rik på smak, god syre, lang og deilig ettersmak. En smakfull og god rosè Champagne! Denne erstattes av A.D. Coutelas Elixir Rosé Brut.

Så til nyhetene, begge fra Gancia! Vinhuset  Gancia ligger nord i Italia, nærmere bestemt nordvest, og det var Carlo Gancia som i 1959 fant opp Moscato Champagne, den første italienske musserende vinen!
Han hadde vært i Frankrike for å lære den tradisjonelle champagne produksjonsmetoden før han i 1850 kom tilbake til Italia og startet Fratelli Gancia. Ved å bruke den tradisjonelle franske produksjonsmetoden på de italienske moscato-druene fikk han ett produkt Italia tidligere ikke hadde sett, forløperen til vinene vi skal se på i dag. 

Gancia Moscato Rosé er produsert på Moscato 90% og Pinot Nero 10%, 95 gram sukker per liter og 7% alkohol. Vinen har en delikat nese med røde bær, moden frukt, florale toner, hvit steinfrukt, litt krydder og sitrus. Den er søt og smakfull, følger nesen, fint balansert med sitrus. En fin dessertvin å pare med søt frukt, desserter og ost.
Gancia Prosecco Rosé er produsert av Glera 85% og Pinot Noir 15%, 17 gram sukker per liter og 11% alkohol. Hvis du legger merke til den spesielle flasken så skal den representere solstrålene over vinmarkene deres…  Den er delikat og frisk på nesen med røde bær, røde frukter, sitrus og florale toner. Vinen er fruktig og lett sødmefull på smak, flott bærpreg, lett urtepreg i en fin utgang. Balansert sødme og en frisk Prosecco rosè, server godt avkjølt.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..