To spennende viner fra Portugal.

Vi har to spennende viner fra Portugal i dag, begge nyheter!

Quinta da Fonte Souto ble kjøpt av Symington Family Estates 2017 og dette er familiens første eiendom utenfor Douro-regionen. Quinta da Fonte Souto ligger i Portalegre, en underregion av Alentejo i det sørøstlige Portugal. Eiendommen er på 207 hektar, hvorav 43 er beplantet med vinstokker, og de viktigste druesortene er Aragonês, Alfrocheiro, Trincadeira, Alicante Bouschet, Syrah og Cabernet Sauvignon. Vinmarkene ligger på 480-540 m.o.h. og vender sør/sørvest, og jordsmonnet er hovedsakelig stein og granitt. På portugisisk betyr ‘Fonte’ kilde til vann eller fontene, og ‘Souto’ er en kastanjelund. Kombinasjonen av de to ordene symboliserer rikelig med vann fra godsets naturlige kilder og de vakre kastanjelundene. På eiendommen har de også 35 hektar med korktrær, som er karakteristisk for Alentejo landskapet. Winemakere: Charles Symington, Pedro Correia og José Daniel Soares.

Quinta da Fonte Souto Florão Branco 2019 er produsert på 65% Arinto og 35% Verdelho, 13.5% alkohol. Frisk nese med epler, sitrus, mineraler. Den er frisk og fruktig også på smak, god syre, elegant mineralitet. Sitter godt med en lett bitterhet i utgangen.
Quinta da Fonte Souto Florão Tinto 2017 er produsert på 40% Alicante Bouschet, 25% Trincadeira, 15% Cabernet Sauvignon, 10% Syrah og
10% Alfrocheiro. 50% av vinen lagres seks måneder på andre- og tredjegangsbrukte franske eikefat (400 l.). 14% alkohol. Vinen har en nese med røde og mørke bær, lett krydder, florale toner, integrert fat, hint av vanilje og litt skog. Smakfull og strukturert på smak, fin frukt og syre, sitter godt og tørt. En flott portugiser, strukturert og smakfull, kjøttvin.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..