Nyhet fra Miraval!

Norges første premiumrosè på boks, studio Miraval, kommer selvfølgelig fra Brad Pitt og Angeline Jolies vingård:

Det vakre vinslottet Château Miraval, som opprinnelig var et kloster, ligger idyllisk til som en egen oase i en dal i Correns i hjertet av Provence, på en over 600 hektar stor eiendom med vinstokker, oliventrær, lavendel og skog i høydedrag og åssider så langt øyet kan se.
• Det har blitt dyrket druer her siden romertiden – i dag er det 30 hektar med vinmarker på eiendommen.
• Ikke bare er hele Château Miraval økologisk sertifisert – Correns er faktisk Frankrikes første økolandsby, hvor absolutt alt som dyrkes er 100 prosent økologisk.
Det ærefulle oppdraget med å lage vin fra druene på eiendommen ble gitt til Perrin-familien, som blant annet er kjent fra det berømte Château de Beaucastel i Châteauneuf-du-Pape.

Navnet på vinen er ingen tilfeldighet, og setter søkelyset på Château Miravals musikalske fortid. Brad Pitt og Angelina Jolie var nemlig ikke de første kjendisene som oppdaget den storslåtte eiendommen. I 1977 fikk den daværende eieren, jazzmusikeren Jacques Loussier, et studio bygget på eiendommen, hvor artister som Pink Floyd, The Cure, Muse, AC/DC, Wham, Sting, Cranberries, Rammstein og Chris Rea har spilt inn musikk. De dro hit på grunn av den unike lydkvaliteten, men også som følge av inspirasjonen dette stedet gir – som Brad og Angelina er fast bestemt på å bevare. Og musikkstudioet ligger fortsatt der, like over vinkjelleren – hvor STUDIO by Miraval nå gjæres – til musikk, i sementegg. Her i filmstjernene, musikerne og kunstnernes land ligger altså alt til rette for at kreativiteten kan blomstre – og det var nettopp noe av det eierne ønsket å fange essensen av og formidle gjennom STUDIO by Miraval.

Det er for øvrig nøyaktig samme vin i kartongen som på flasken (Grenache 25%, Tibouren 15%, Cinsault 35%, Rolle 25% og 13% alkohol), så her kan du virkelig gjøre et godt kjøp – kartongprisen på 548 kroner innebærer en «flaskepris» på 137 kroner, mens flaskevarianten koster 189,90 kroner. Du sparer med andre ord over 211 kroner på å velge kartongen!

Vinen har en frisk og fruktig nese med delikate røde bær, bringebær, sitrus, florale toner og et mineralsk hint. Den er smakfull med god frukt og syre, en sjarmerende fedme og en frisk finish. En meget godt balansert BiB som leverer både på frukt og friskhet, godt kjøp.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..