En spanjol og to Østerrikere.

Et lite knippe blandet drops i dag, en spanjol som er et meget godt kjøp, samt to spennende Østerrikere.

Vi begynner med spanjolen,
Castillo Perelada er en topprodusent fra det lille området Empordá, nordøst i Spania. Det er i dag 3. generasjon fra Suqué Mateu-familien som styrer skuta etter at slottet ble kjøpt av Miguel Mateu i 1923. Finansmann og politiker Miguel kjøpte i 1923 Perelada-klosteret og tilhørende slott fordi han så et potensiale, hans hovedintensjon var å bringe til live de gamle vintradisjonene. Over årene har også hotell, restauranter, golfbane og fast eiendom naturlig blitt inkludert i gruppen. Det familieeide konsernets opprinnelse og hjerte er imidlertid vinen. De har bygget opp et renommé, ikke bare i Spania, men i hele verden som en topprodusent av både Cava og stille viner. De forsker på hvordan de ulike druesortene klarer seg i forskjellige jordsmonn og disse resultatene blir lansert i et lite kvantum når de får ekstraordinære resultater. Perelada med sin sjefsønolog Simó Serra ledet an og i 1993 ble deres rødvin Gran Claustro lansert.

Castillo Perelada 5 Fincas Reserva 2016: Innbydende nese med mørk frukt, røde og mørke bær, urter, krydder og et fint fatpreg. Den er smakfull med god frukt og fylde, god syre og struktur, lang utgang med integrert fat. Godt kjøp!
Produsenten Hoch holder til Kremstal og siden 2008 har det kun vært vinproduksjon man har spesialisert seg på. Sønnen i huset, Christoph Hoch, tok mer eller mindre over i 2012.
I dag er de i en omleggningsprosess til biodynamisk dyrkning, hvor man også inkluderer naturvin for en del av vinene.  Vinene vi ser på i dag er oppkalt etter de to helgenene Petrus & Paulus, to antikkstatuer de har på eiendommen som er mer enn 300 år gamle.

Peter & Paul Rot 2018 er en økologisk rødvin laget på 30% Blauer Portugieser og 70% Zweigelt. Den har en frisk og fersk nese med røde bær, kirsebær, urter og lett jordsmonnspreg. Den er syrefrisk og lett på stil, fin struktur og sitter godt i munnen. Perfekt til vegetarretter!

Peter & Paul Pet Nat 2019 er en lett perlende musserende vin laget på metoden méthode ancestral. Vinen som ikke er gjæret ferdig, blir tappet på flaske, hvor den fullfører fermenteringen og beholder CO2-boblene, som er gjærens biprodukt, inne i flasken. I motsetning til champagne og andre musserende viner, har heller ikke pet nat tilsatt sukker eller gjær. Selv om det er tillatt å filtrere, er de fleste ufiltrerte, noe som gjør dem tåkete og uklare. Dette gir hver flaske en unik duft og karakter som stammer direkte fra den noe ukontrollerte gjæringen.

Vinen har en frisk og fruktig nese med et funky hint, sitrus, gress og urter. Den er frisk og fruktig også på smak, en lett syrestruktur ut i en fin utgang. En flott og godt balansert Pet Nat, godt kjøp.

Visste du at Zweigelt er en typisk østerriksk drue?
Den kalles for Østerrikes barbera, da den har mange likheter med den italienske druen; bløt, frisk og med høy drikkbarhet. Zweigelt ble skapt av Friedrich Zweigelt i 1922 og er i dag Østerrikes mest dyrkede rødvinsdrue. Den er en krysning mellom St. Laurent & Blaufränkisch. Zweigelt pleier å modnes 1-2 uker før Pinot Noir-druen, og har store klaser av blå-sorte druer.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..